Det är så himla roligt att precis när det tydligen inte är inne med contouring längre, ja, då hittar jag äntligen ett kit som jag klarar av att använda, haha! Men sånt kan man ju helt och hållet strunta i och istället glädjas åt att man hittar trevligt smink som man fattar hur man ska använda och som blir snyggt.

Jane Iredale är ett amerikanskt märke som gör naturligt baserad smink och även ekologiskt certifierad hudvård. Det här kitet heter GreatShape Contour Kit i nyansen Cool. Just detta kitet är dock inte 100 % naturligt, utan innehåller den syntetiska silikonen dimethicone, tyvärr. Onödigt tycker jag, men jag gissar att man har valt den eftersom det gör att produkten glider ut lätt på huden och har bra hållbarhet.

jane_iredale

Paletten består av en highlighter, en rouge och en contour. Här har de ett bra blogginlägg om hur man ska contoura ansiktet efter vilken ansiktsform man har. Kan ju vara nåt att tänka på, med tanke på att alla inte har samma ansiktsform, och passar inte i samma smink.

Jag använder den mörka contourfärgen (matt) med den platta borsten under mitt kindben och borstar från hårfästet och in mot kinden, och sen borstar jag även lite i pannan, närmast hårfästet.

Rougen, som har lite skimmer, borstar jag med den andra borsten på kinderna och den är verkligen superfin, fast den ser ganska ljus och väldigt rosa ut i färgen.

Highlightern, som är ganska matt, använder jag med fingrarna, och bara duttar på näsan, strax under ögonbrynet och lite i pannan. Hade jag haft en sån här borste hade jag kanske borstat lite på toppen av kindbenen.

janeirdale_brushes

Borstarna är grymma; Contour Brush närmast som är platt och väldigt lätt att använda i tex pannan och strax under kindbenet. Blending/Contouring Brush använder jag mest som rougeborste och den är också helt grym.

Summering: Snygg palett med fina och användbara nyanser, lätt att använda och riktigt lyxig. Men också dyr och tyvärr inte 100 % naturlig.

 

Läs mer: 

• Recension av ekologisk hudvård från Jane Iredale.

• Hallå där Jane Iredale, grundare av märket och en av de allra första att göra mineralbaserad makeup.

 

English: This contour kit from American brand Jane Iredale is really nice! I totally understand how to use it and it looks great on. But sadly it’s not 100 % natural.