Arganoljan är super för huden och särskilt på sommaren gillar jag att lägga till den i min hudvårdsrutin. Dels innehåller den mycket e-vitamin vilket stärker huden och sen är den så bra på att hålla huden fuktad när det är varmt och soligt, och den läker solskador riktigt bra.

Jag använder den dagtid med ett solskydd över och även till natten. Jag brukar inte ha arganolja i håret så ofta, men alla dessa tre oljor passar utmärkt för det också. Här är tre arganoljor som står hemma hos mig just nu:

 

Nomadic Essentials, Pure Argan Oil Ros & Jasmin, 125 ml, 449 kronor. Otroligt söt flaska med fin etikett, antik touch på korken och den lilla tofsen! Innehåller en arganolja som kommer från Fair Trade-odlingar i Marocko och som är doftsatt med eteriska oljor från ros och jasmin. Och doften är verkligen härlig! Men kanske lite väl stark först. På huden mjuknar doften något och känns otroligt fin och kvinnlig. Oljan absorberas snabbt av huden och känns genast mjukgörande. Den här oljan har jag främst på kroppen för den goda doftens skull. Och den här flaskan vill man ha framme och inte gömma i något badrumsskåp!

arganolja

Pure Argan Essence, Arganoil, 120 ml, 899 kronor. Smidig och enkel pumpflaska, som är lätt att dosera ur. Fair Trade-olja som också är ekologisk. Doftfri, men har ändå den där lite brända doften från argannöten. Oljan är snabb, ljus i färgen och lätt att massera in i huden. Ger direkt ett snyggt glow och känns genast återfuktande och vårdande. Ingen tvekan om att detta är en fin kvalitetsolja. Certifierad av Ecocert och UDSA Organic. Dyr.

 

Body Bazar, Just Arganoil, 60 ml, 349 kronor. Kommer i en superfin svart glasflaska med en pipett. Jag är inget superfan av just pipetter, är så rädd att jag ska dra den i golvet. Oljan är ekologisk, Fair Trade och kallpressad, ljus och fin och också doftlös. Man anar bara en lätt mild doft av argannöten. Känns lite långsammare i konsistensen än de andra oljorna. Går ändå bra in i huden och mjukgör ordentligt. Passar både för kropp och ansikte. Den här pryder också sin plats i badrummet.

 

English: Here are three organic argan oils that I’m using right now. Love to add argan oil into my skin care routine during summer. The oils keep the moisture and heals any sun burns.