Ekologisk nagellacksborttagning. Precis som nagellackens innehåll blir allt renare så dyker det även upp allt fler miljövänliga removers. Här har jag testat en trio som är baserad på naturliga ämnen.

 

Priti NYC, Soy Nail Polish Remover, White Blossom, 118 ml, 259 kronor. Smidig plastflaska med en remover som först inte doftar så himla naturligt, men sen kommer det en underbar doft av blommor (vet ej om den är naturlig, men troligen). Removern är baserad på ett ämne från soja som är biologiskt nedbrytbart och inte farligt för varken miljön eller hälsan. Lätt att använda, tar ganska enkelt bort nagellack – även de som “bara” är 3-free. Man får bara ha liiiite mer tålamod och gnugga lite längre, men jag har lätt tagit bort lack från 10 naglar med hjälp av en sats på en bomullsrondell. Vattnig men lämnar en anings oljig känsla och ger inga torra naglar. Sa jag att jag älskar doften? Gillar! Betyg: 4,5. 

removers

Fresh Therapies, Natural Nail Polish Remover, 50 ml, 150 kronor. Den här removern är baserad på lösningsmedel som verkar vara mycket mindre miljöfarliga än tex aceton. Har försökt tyda INCI men gick bet. Har tillsatt doft av citrus, men doftar trots det ganska kemiskt. Tar utan problem bort nagellack, både vanliga och mer miljövänliga. Jag blir tyvärr lite nervös av den här removern pga den långsmala glasflaskan, jag är alltid orolig att jag ska komma åt den och den ska välta, pga ostadig. Vattnig men har också en oljig efterkänsla som känns vårdande på naglen. Betyg: 3,5. 

 

Zao, Nail Polish Remover, 100 ml, 189 kronor. Söt liten flaska med en vätska som doftar lite sött av mandel och samtidigt lite starkt, troligen av det naturliga lösningsmedlet ethyl lactate samt av alkohol. Innehåller också bambuvatten. Den här tar längst tid på sig att få bort nagellack. Man får gnugga ganska länge innan det löses upp från nageln. Men det går absolut att få bort allt ordentligt utan problem. Tycker dock att det är något uttorkande på mina naglar. Sämst av dessa, men klart godkänd! Vegan och certifierad enligt CosmeBio. Betyg: 3,5. 

 

English: I like the fact that nail polish removers are becoming more and more clean. This trio works well and the one from American brand Priti NYC works best!