Primer för foundation – ekologisk och naturlig. Med åldern har jag börjat använda och uppskatta primers mer och mer. De hjälper verkligen till att hålla foundation “på plats” eftersom jag upplever att huden i min ålder äter upp foundation och annat på ett helt annat sätt i dag än när man var yngre. Dessutom får man extra fukt och det uppskattas alltid! Här är tre stycken riktigt bra primers:

rms_primer

RMS Beauty, Re-Evolve Radiance Locking Primer, 30 ml, 525 kronor. Den här primern är väldigt poppis och jag fattar varför! Den är magisk! Men jag är inte helt nöjd med förpackningen, även om jag verkligen uppskattar att den är gjord så att man kan köpa en refill till den. Men den är lite krånglig. Förutom det – den är suverän! Krämen är lite åt gel-hållet, utan att den är kladdig, utan mer som en gelbaserad emulsion. Den har lite lätt inbyggd lyster, men inte på ett påtagligt sätt, utan väldigt subtilt. Den låser in fukt OTROLIGT bra i huden. Dryg, det behövs inte så mycket för att huden ska kännas nöjd. När man applicerar (med fingrar eller svamp) så tar det inte så lång stund innan den har sjunkit in. Sen är det bara att applicera och då sitter foundation som berget! Så bra resultat av en primer har jag aldrig fått tidigare. Men förutom om att foundation och rouge sitter still, huden känns återfuktad och glowig hela dagen! Numera har min dotter snott denna, men tur då att man kan köpa en refill till sig själv. Betyg: 5/5. 

inika-glow-primer

Inika, Radiant Glow Veil, 30 ml, 579 kronor. Den här fina flaskan i glas med pipett (flaskan och designen har uppdaterats) innehåller en lätt kräm som har otroligt fin lyster. Jag använder denna ibland för sig själv över en ansiktskräm för att ge huden lite glow, och ibland över ett serum eller olja som underlag för foundation. Konsistensen är lätt och primern är tunn, men den är också skön på huden, torkar liksom inte in, utan känns vårdande. Den kan också användas som highlighter, och då duttar jag bara lite av denna på näsryggen och högst upp på kinderna. När man använder den som primer behöver man ha lite tålamod, den behöver liksom sjunka in i huden innan man kan gå på med foundation. Men när den sen är på plats blir det riktigt snyggt! Har inbyggd skimmereffekt så det är en perfekt partyprodukt! Lite bökig med pipetten tycker jag, och ganska dyr, men den gör så att foundation sitter bra och länge, och ger en subtil skimrande effekt. Betyg: 4/5. 

estelle_primer

Estelle & Thild, Perfecting Serum Primer, 30 ml, 329 kronor. Den här lilla tuben innehåller en ganska lös kräm, mer som en mjölk eller en lätt emulsion. Den har en mild, knappt märkbar men fin och fräsch doft som är väldigt behaglig. Den stramar upp huden utan att det känns obehagligt, och den låser in fukt med en gång. Innehåller probiotika som skyddar huden och även lactobacillus plantarum som ska skydda huden mot blått ljus, och luftföroreningar. Den sjunker fint i huden och det är sen ganska lätt att applicera foundation över denna. Den håller vad den lovar – sminket sitter bättre länge och ser på det hela mycket bättre ut hela dagen och kvällen. Jag gillar extra särskilt att den inte bara handlar om att skapa en snygg yta, utan att den också skyddar huden. En riktigt bra och prisvärd primer! Betyg: 4,5/5. 

primers ekologiska

 

 LÄS MER: Primers – så gör du: 

Primer – så sitter sminket bättre