Ekologiska kroppsoljor. Två franska och en schweizisk olja har testats den här gången:

 

Laboratoires des Biarritz, Huile Océane, 100 ml, ca 250 kronor. Den här höga fina glasflaskan med bästa pumpen, innehåller en så kallad dry oil, alltså en olja som känns riktigt torr och som lämnar huden typ torr efter att man har applicerat. Oljan absorberas väldigt fort i huden, och lämnar inte huden glansig eller “oljig” på något sätt. Den doftar otroligt gott, liksom godis och sommarlov och blommor? Den är ljus, lättflytande och snabb och baserad på bland annat hampaolja, plommonolja och camelinaolja. Den är lätt att massera in i huden, och känns otroligt fräsch på huden och har en underbar doft. Dock tycker jag inte att den håller huden tillräckligt återfuktad. Den ska passa lika bra för ansiktet som kroppen och håret, men jag har enbart haft den till kroppen, och tyvärr räcker den inte till att hålla mina torra smalben glada. Blir också väldigt nervös av den här typen av smala och höga glasflaskor, är alltid rädd att de ska välta i badrummet. Betyg: 3,5. 

 

Weleda, Sea Buckthorn Body Oil, 100 ml, 189 kronor. Åh! Min nya kärlek! Jag har ju testat alla andra kroppsoljor från Weleda utom denna. Och jag har läst så mycket bra om den; att den är bäst på sommarbruna ben och ger huden sånt snyggt glow. OCH  DET GÖR DEN! Underbar! Och Weleda har dessutom bytt ut sina förpackningar och nu är det PUMP på kroppsoljorna. Jag kan ha dött och hamnat i kroppsoljehimlen. Fantastisk orange färg, ljuvlig doft av citrus, en gnutta anis (!?) och så apelsiner! Innehåller enbart sesamolja och havtornsolja, men tydligen är detta den perfekta oljan för mig. Lagom kladdig, återfuktar fantastiskt, ger huden sånt fint glow och håller huden mjuk och smidig länge. Betyg: 5.

 

Beauty Garden, Calendula L’huile Bio Pour Le Corps, 100 ml, ca 200 kronor. Den här fina gula oljan är riktigt härlig. Kommer i en glasflaska med sprayfunktion som är lite krånglig, man får liksom hålla på och spreja ut oljan i handen med flera pump. Oljan som kommer ut doftar väldigt trevligt, blommigt och fräscht. Skön på huden, återfuktar riktigt bra, mjukgör och håller huden smidig länge. Ganska basic i sitt innehåll; solrosolja, extrakt från ringblomma och så en naturlig parfym. Men ibland är det det enkla som funkar bäst! Betyg: 4,5. 

 

kroppsoljor

English: I LOVE the body oil with sea buckthorn from Swiss brand Weleda. It’s just awesome!