Jag har insett att många av er inte orkar läsa igenom alla mina recensioner – slutade själv räkna vid 700 ungefär – utan önskar istället att jag skriver mer om mina favoriter som jag har samlat på mig under åren. Gärna!

Här är en duo som framför allt har fångat mig tack vare doften. Men bortser man från doften så är det så klart effekten som är grym.

 

Neal’s Yard Remedies, Wild Rose Hand Cream är en handkräm som genast vårdar och återfuktar huden utan att den känns klibbig eller för fet. Den är perfekt skulle jag säga. Doften är en kakafoni av rosor, ylang ylang, patchouli, grapefrukt och frankinsence. Underbar!

 

Neal’s Yard Remedies, Wild Rose Body Elixir är en fet geléaktig salva som när man smörjer ut den på huden blir som en olja. En solid olja alltså! Och den är ljuvlig på huden; mjukgör, återfuktar och ger huden fin glow. Samma underbara doft som handkrämen och en riktigt trevlig upplevelse!

 

Generellt tycker jag att Neal’s Yard Remedies verkligen har lyckats med sina dofter, det märks att de arbetar på djupet med dem, det finns en tanke bakom dofterna – det ska inte bara dofta gott, det ska göra något med ens sinne också. NYR har länge arbetat med aromaterapi och i UK har de många butiker där du kan köpa deras olika eteriska oljor och skapa egna blandningar.

 

Läs mer: 

• Härlig apelsindoftande favorit från Börlind.

 

English: These two products from British brand Neal’s Yard Remedies really lift my spirits – the scent is wonderful. But the effect on the skin is also wonderful! Definite  faves!