Naturlig hudvård. Jag har sen tidigare mina favoriter från tyska märket Annemarie Börlindspana tex in denna – och nu verkar jag ha fått två nya! Jag har använt dessa var för sig men också ihop, där jag har applicerat serumet före oljan. En grym kombo!

borlind_serum

Annemarie Börlind, NatuPerfect Anti-Pigment & Brightening Fluid, 50 ml, 599 kronor. Snygg flaska i frostat glas med en smidig pump. Krämen som kommer ut är ljus beige och lite rosa? Den är lite skimrande om man tittar nära, men det är inget som liksom syns i huden. Alltså, man får snygg lyster i huden men man blir alltså inte skimrande. Doftar milt och otroligt trevligt, lite som fräsch sommar möter ren tvätt möter exklusiv parfym? Svalkar huden, återfuktar den riktigt bra och absorberas snabbt i huden.

Jag har ju sett detta som ett serum för att arbeta med mina pigmentfläckar och har haft extra spaning på ett par av mina fläckar. Och ja, efter ca 3-4 veckors användning ser jag effekt. Pigmentfläckarna är mindre skarpa i konturerna, de är blekta och syns inte lika tydligt. Hela huden har fått en riktigt fin och klar färg och hudtonen är utjämnad. Men jag är också glad över att det här serumet håller huden riktigt bra fuktad. Jag har detta för sig själv till natten, och det är behagligt och inte så där uppstramande och stelt som vissa serum är. På dagen har jag självklart något över och då ofta oljan nedan. Jag tycker också att den är dryg, har som sagt använt den i över 6 veckor och det är mer än hälften kvar i flaskan. Betyg: 4,5. 

borlind_oil

Annemarie Börlind, 3 in 1 Facial Oil, 30 ml, 389 kronor. Den här oljan har vunnit flera priser tack vare sin fiffiga effekt. Den kan nämligen skydda huden mot skadligt blått ljus från datorer och andra skärmar. Problemet är väl att den effekten inte märks lika tydligt som ett serum som tar udden av pigmentfläckar. Men oljan fungerar ju inte enbart som ett skydd mot externa hot. Den mjukgör också huden riktigt bra, återfuktar och håller huden otroligt mjuk och glowig.

Den är ganska torr i känslan och absorberas snabbt, vilket säkert uppskattas av de som har lite svårt för oljor. Men trots att den absorberas snabbt så känns huden fortsatt mjuk och smidig. En del torroljor är så torra att man knappt känner sig insmord. Väldigt bra känsla på huden! Som att huden är skyddad och smidig direkt, men inte “oljeklibbig”. Den här oljan doftar sött och trevligt av mandel och marsipan – jag gillar!

Förutom att huden blir mjuk, torrhetslinjerna trollas bort och elasticiteten ökar så funkar den också som bra primer för mineralsmink. Det blir supersnyggt med denna olja under. Det här är en riktigt fräsch olja som innehåller en massa exotiska oljor som incaolja, kahaiolja som kommer från kahainöten och som innehåller höga halter av retinol, och datheloolja (en typ av körsbär från Himalaya) som är rik på nyttiga fettsyror. Tillsammans jobbar dessa unika oljor på att stärka hudbarriären och binda fukt i huden. Och det känns! Väldigt trevlig olja som jag absolut kommer att använda igen. Det enda jag inte gillar är den lite krångliga doseringsknappen + pipetten. Betyg: 4,5. 

 

Läs mer: 

• Favorit från Annemarie Börlind – Blossom Energiser. 

• På besök hos Börlind i Tyskland! (Långläsning.) 

 

English: So this serum for pigmentation from German brand Börlind really does work. And it also keeps the skin in good shape; moisturized and clear. The oil protects the skin from the blue light and is soooo nice on the skin; soft, smooth and glowy!