Ekologisk handkräm. Det har varit en vinter där händerna har behövt en del skydd. Här är tre handkrämer som gått varma mellan mina händer på sistone:

 

Urtekram, Dare to dream Soft Wild Rose Hand Cream, 75 ml, 65 kronor. Ok, här är mitt problem: jag gillar inte doften. Jag brukar gilla äkta rosdoft, men detta är en konstig variant. Tantig och liksom kvalmig. Nä, jag kan inte alls njuta av denna. Men om man bortser från doften (Urtekrams handkrämer kommer i flera dofter som jag gillar bättre!) så är själva krämen bra. Fast, men ändå smidig, återfuktar händerna riktigt bra och håller dem mjuka och smidiga länge. Det är bara doften som stör mig, så därför sänker jag betyget på just denna. Betyg: 3,5/5. 

 

Ljung of Lapland, Vildvide handkräm, 50 ml, 85 kronor. Gillar den smidiga förpackningen med pump, det är lätt att dosera handkrämen och den står bra på mitt nattygsbord. Den har en fin doft av typ söta bär som är riktigt trevlig. Handkrämen återfuktar händerna bra, lämnar inga klibbiga hinnor, utan krämen absorberas bra i huden. Håller händerna mjuka, men jag saknar den där lilla extra skyddande känslan, eller extra mjukgörande känslan. Den här lätta krämen passar nog lite bättre på sommaren tänker jag. Betyg: 4/5. 

 

Melvita, Smoothing Hand Cream, 30 ml, 79 kronor. Söt liten tub som innehåller en fruktigt doftande handkräm som är till för mogen hud. I mitt tycke är doften aningens för syrlig för mig, men mina kompisar älskar doften! Krämen i sig är ganska lätt, smidig att smörja in händerna med och absorberas bra i huden. Ger huden en återfuktad och mjuk känsla som håller i sig. Jag gillar verkligen konsistensen på denna handkräm och jag gillar känslan som den ger på huden – som att den verkligen går in och jobbar ordentligt. (Den ska fajtas mot ålderstecken, och det känns att den är aktiv.) Tycker också att den lilla tuben är söt, men inte så praktisk med den lilla skruvkorken som man hela tiden riskerar att tappa. Betyg: 4/5. 

 

LÄS MER: Mina bästa ekologiska handkrämer: 

Bästa ekologiska handkräm – mina favoriter