Ekologisk ansiktsolja. Jag brukar passa på att njuta av ansiktsolja på vinterhalvåret, när huden behöver extra näring och fett. Här har jag testat en ansiktsolja från svenska märket Kudu Cosmetica. De specialiserar sig på oljor från Afrika, och företagets bas är också i Sydafrika.

 

Kudu Cosmetica, Bio-active Hydration Serum, 30 ml, 412 kronor. Den här oljan är varmt gul, lite småseg i konsistensen, och innehåller bland annat jojobaolja, skvalen, marulaolja, moringaolja, nyponfröolja, ximeniaolja och svartkumminolja. Den har en fin doft som också är ganska “oljig” men jag känner också den typiska nötiga doften som är riktigt fin.

Oljan går lätt in i huden, tyckte att den ganska snabbt hittade in i min hud, annars brukar det ta minst ett par veckor innan nya oljor trivs i min hud. Den återfuktar huden riktigt bra, håller huden mjuk och smidig, det är en riktigt bra olja. Jag har använt serumet under årets första månader och den har verkligen varit riktigt bra för min både känsliga och fuktfattiga hud nu när det har varit kallare. Jag grundar med ett fuktserum under och då klarar den sig utan att jag behöver ansiktskräm över. Huden har varit i bra form under tiden, även om jag har noterat att jag har blivit något tilltäppt. Kan hända att någon eller några av oljorna inte riktigt passar min mogna hud. Inget fel på dess återfuktande funktion i vilket fall, huden har känts elastisk och fin, tycker kanske inte att jag upplever det glow som jag annars kan få av vissa oljor. Men absolut värd att testas! Betyg: 4/5. 

 

LÄS MER: Mina bästa ansiktsoljor: 

Bästa ekologiska ansiktsoljan – mina favoriter