Ekologisk fuktmask. Jag har blivit smått besatt av fuktmasker, och gärna såna man kan sova med. Fukt är det som på mig ger snabbast synbar effekt i huden. Har jag varit ute och druckit vin, rest eller bara jobbat mycket lägger jag bara en fuktmask och tenderar att vakna ganska fräsch. Skulle säga att jag prioriterar att sova med en fuktmask en gång i veckan ungefär.

I takt med att vi åldras förlorar vi förmågan att binda fukt i huden, och vi har den inte lika naturligt som när vi var 20. Så att lägga till fukt är en bra idé – och glöm för Guds skull inte INSIDAN! (Läs mer om det här.)

Här är en grym trio av fuktmasker som jag har testat:

 

Annemarie Börlind, Hydro Gel Mask, 75 ml, 359 kronor. Den här är blå! Så himla härlig, men oroa er inte, man blir inte blå i ansiktet, den är mer genomskinlig på huden. Trots att den heter Gel Mask, så är masken mer åt klibbig kräm-hållet. Väldigt nice, lätt i känslan ändå, och har en ganska stark doft av äpplen? Man applicerar rikligt och sen är det god natt! Dagen efter är huden spänstig, mjuk och “plumpad”. Precis som jag vill ha det. Det funkar självklart att applicera den i 20 minuter och sen skölja av, men jag föredrar att sova med den. Innehåller extrakt från rödalg som har en fuktbindande förmåga i huden, samt hyaluronsyra som också hjälper till med fukt i huden. Gillar verkligen effekten i huden, men doften är lite för stark för mig. Betyg: 4. 

 

Madara, SOS Hydra Mask Moisture + Radiance, 60 ml, 399 kronor. Och den här är rosa! Hur fin? Den blir också så klart mer genomskinlig på huden och den doftar mer åt mandel och vanilj? Den här är mer som en fast kräm i konsistensen och när man applicerar blir huden riktigt fet och glansig – älskart! Sen låter man den vara i 20 minuter och sköljer av, eller så sover man med den. Väldigt behaglig på huden, liksom svalkande inledningsvis och sen känner man hur den jobbar med fukten. Den passar bra för känslig hud, då den innehåller lugnande ingredienser som linfrö och havtorn. De fuktgivande ingredienserna är nordisk pion och hyaluronsyra. Dagen efter vaknar man med tydligt fuktad hud, mjuk och smidig. Betyg: 4,5. 

 

Tata Harper, Moisturising Mask, 50 ml, 1 230 kronor. Ja, men den är ju galet dyr! Visst. Men den är också galet bra. Det är som en fet, men ändå lös salva som man pumpar ut i handen. Det räcker med en liten klick, jag har överdoserat flera gånger. Jag applicerar denna väldoftande härlighet i ansiktet och då blir hela jag blank och klibbig! Sover med den och vaknar dagen efter med SYNBART mer återfuktad hud. Slät, mjuk och torrhetslinjer är borta. Den är sannerligen effektiv, och det räcker så klart att bara ha den på sig i 20 minuter så hjälper den till att återfukta huden. Den innehåller något de kallar Moisture Molecule Complex som bland annat består av naturlig hyaluronsyra, aloe vera, tamanuolja, fermenterad bambu och olika sockerarter om huden gillar. En fantastisk mask som levererar, men det gäller att inte ösa på för mycket, då kan det bli klibbigt på örngottet! Betyg: 5. 

fuktmasker2

English: I good moisture mask is the best way for me to save the skin after a night out, after flying or when I just need some extra love (at least once a week!) They plump the skin, erase fine lines and just gives me a more fresh look. Tata Harper wins this battle, but I would really like to keep the other two as well!