Naturlig och ekologisk blush. Jag brukar använda puderbaserade pressade rouge, men gillar också krämbaserade. Här är en trio rouge med naturliga mineraler, pressade i smarta dosor.

ekologiskt-blush

Maria Åkerberg, Rouge, Apricot, 189 kronor. Säg hej till Maria Åkerbergs nya förpackning – den är liiite större och tyvärr har den inte längre en spegel på insidan. Passar ändå mycket lätt i min lilla sminkväska. Den här färgen blev jag först lite rädd för, den är stark – men jag har lärt mig att de flesta färger brukar se bra ut på kinderna. Och allt beror på ju hur man applicerar. Rouget är matt, så den har inget skimmer och den dammar heller inte. Den är otroligt dryg, mycket tack vare att den är så fast, så den kommer ju att räcka i en evighet. Kinderna blir genast “pigga” och fräscha och den här färgen passar bra på min vinterbleka hud, och jag gissar att den är ännu snyggare på sommaren. Betyg: 4/5. 

 

RMS Beauty, Pressed Blush, Lost Angel, 320 kronor. Detta är RMS take på Nars klassiska rouge Orgasm som någon minns det? För ca 10-15 år sen var detta ett måste-köp på Barneys när man var i New York. Det är en varm aprikos-rosa färg med tydligt guldigt skimmer – en pigg färg som passar de flesta. Men när jag tittar ned i färgen i dosan: “Näeee… inte för mig”- den är för varm och guldig. En kallare och mer brun-rosa färg skulle passa mig bättre. Pigmentrikt, drygt och håller sig snyggt länge på kinderna. Det är lätt att applicera och kinderna ser genast pigga och fräscha ut. Personligen gillar jag när det skimrar på kinderna, men inte kanske så mycket till vardags, så detta sparar jag till fest. Betyg: 4/5. 

 

Estelle & Thild, Fresh Glow Satin Blush, Dusty Rose, 289 kronor. Stor härlig dosa med inbyggd spegel. Detta rouge är verkligen silkeslent, nästan på gränsen till krämigt – så fint och “satin” är känslan i detta rouge. Otroligt bra pigment och det har fin lyster – det känns nästan som en bronzer, utan att det är fullt med skimmerpartiklar. Otroligt snygg nyans, brun-rosa som är lika fin på vinterblek hud som på sommarbrun hud. Ekologiskt certifierad, grym hållbarhet, ser naturligt och fint ut på kinderna hela dagen och kvällen. Drygt! Snyggt! En favorit! Betyg: 5/5. 

eko-rouge

Från vänster; Rms Beauty, Maria Åkerberg och Estelle & Thild.

 

Nyfiken på krämrouge? Spana in detta: 

Härliga krämrouge som också är läppfärg!