Naturliga läppstift. Det känns mer och mer som att jag börjar bli en läppstift-tjej? Här är en riktigt trevlig ekologisk trio:

 

Couleur Caramel, Lipstick, Natural Pink (254), 3,5 gram, ca 170 kronor. En ganska trist hylsa – dock miljövänlig på utsidan, gjord av återvunnen papp och den stänger lite dåligt. Själva läppstiftet är det dock inget fel på alls. Mjukt, glansigt och följsamt på läpparna. Inte 100 % täckning och inte 100 % pigment, utan lämnar en halvgenomskinlig effekt. Nyansen är en blandning av ljus aprikos-nude och kall gammalrosa, vilket är perfekt för mig. Väldigt trevligt på läpparna och trots sin lätthet har det bra hållbarhet. Skulle säga att detta är perfekt till vardags när man vill piffa till det lite. Betyg: 4,5.

 

Dr Hauschka, Lipstick, Amaryllis (11), 4,1 gram, 249 kronor. Fin svart hylsa och där inne vrider man upp ett majestätiskt läppstift! Det är en otroligt fin nyans, mörkt blodrött med en hint av gyllene skimmer. Det doftar ros men också lite sött och “parfymigt”, nästan lite pudrigt. Det har otroligt bra pigment och själva vaxet är lite segt, så det glider inte lätt ut på läpparna. I det här fallet är det nog en bra sak, så att man inte målar utanför. Ett lager känns redigt och bra på läpparna, och eftersom pigmenten är så bra, behövs det inte mer. Otroligt bra hållbarhet, det sitter lätt kvar på läpparna efter en fikastund. Det ger fint skimmer och liksom glans och lyster till läpparna och man känner sig otroligt glammig. Detta är ju på inget vis min färg, eftersom jag alltid känner mig utspökad med röda läppstift, men det här tänker jag behålla. Jag vet att jag behöver det någon gång när jag ska vara extra galant. (Nobelfesten?) Innehåller dock ricinolja, så det kliar lite i min hals. Den här nyansen gör ju tänderna ser kritvita ut! 🙂 Blev helt klart nyfiken på de andra färgerna. Betyg: 4,5. 

organic_lipstick

Från vänster; Couleur Caramel, Dr Hauschka och Purobio. 

 

PuroBio, Lipstick, Pink Sand (02), 3,5 gram, 129 kronor. Den här hylsan är lite tung! Alltså, den har en slags tyngd i sig, och det känns lite lyxigt. När man skruvar upp detta läppstift slås jag först av att den har en slags hinna på själva vaxet, gissningsvis är det fett som “dunstar”. Detta syns dock inte på stiftet där man applicerar. Detta är en färg helt i min smak, en gammalrosa nyans som är kall och som passar mina läppar riktigt bra. Det glider ganska lätt ut på läpparna och känns direkt vårdande. Det är lite klibbigt på läpparna och ger bra med färg. Det har inte 100 % täckning, men det är definitivt ett läppstift, inte ett färgat balm. Detta kan man också bygga på, så ett par lager ger mer färg och mer glam 0ch då går nyansen lite mer åt bärfärgat. Mycket snyggt och även bra hållbarhet. Den här kommer bli superfin när jag har fått lite färg. Innehåller också ricinolja, men det känns inte överdrivet mycket. Prisvärt. Betyg: 4,5.

swatches ekologiskt läppstift

Från vänster: Couleur Caramel, Dr Hauschka och Purobio. 

eko_lips

Läs mer: 

• Beauty-battle: en trio riktigt fina ekologiska läppglans med riktigt bra betyg! (Juice Beauty, Lakshmi och Lily Lolo.) 

• Du följer väl mig på instagram? 

 

English: This is a really nice trio of organic lipsticks!