Naturlig doft. Jag har hittat många fina favoriter bland ekologiska parfymer. Men det där med doft är otroligt individuellt. Generellt gillar jag unisexa dofter, fräscha citrusdofter, kryddiga läderdofter och blommiga jasmindofter. Det blir inga betyg på dessa, utan mer en beskrivning.

1. Monotheme Bio, White Musk, Organic Eau de Toilette pour Femme, 100 ml, ca 359 kronor. Stor generös flaska med bra spray och snygg kork. Innehåller ekologisk eau de toilette, certifierad enligt ICEA och är 90 % ekologisk. Doftar sött av vanilj, blommigt av jasmin och violer och avslutningsvis lite mörkt och kryddigt av sandelträ. En riktigt fräsch och samtidigt söt och kvinnlig doft. Väldigt bra pris. Inte jättebra hållbarhet.

2. Aésop, Marrakech, Eau de toilette, 50 ml, 579 kronor. Detta är en doft i min smak! Kryddnejlika, sandelträ och kardemumma dominerar och den känns exotisk och samtidigt är den blommig av jasmin och fräsch av citrus. Den ultimata kombinationen för mig. Doften innehåller tyvärr phenoxyethanol. Jag hade gärna sett en pump till den här och gärna bättre hållbarhet. Tyvärr försvinner doften ganska snart.

3. Karmameju, Aromatherapy Wand, Up, 9 ml, 239 kronor. Älskar den här lilla svarta flaskan i frostat glas. Den har en rollerball i toppen och är lätt att rulla på handlederna, bakom örat eller vid tinningarna. Den här är tänkt att fungera mer terapeutiskt och ska hjälpa till att göra dig klar och pigg. Doftar riktigt fräscht av citron, blommig apelsin och mint. Den här åker ofta med i väskan och är lätt att ta till. Hållbarheten är inte så bra, men den är ju egentligen inte en riktig parfym heller.

English: These natural scents are all very much to my liking, and specially Marrakech from Australian brand Aésop: clove, sandalwood, cardamom and jasmin. To bad it’s not very longlasting.