Naturliga deodoranter. Här är fyra naturliga deos jag testat, varav två är helt aluminiumfria:

 

1.Biotherm, Deo Pure, 75 ml, ca 149 kronor. Doftar milt av citrus. Lätt att applicera och torkar ganska snart. Håller mig hyfsat torr under dagen och även fräsch. Denna har jag inga problem att använda varken på jobbet eller på festen. Upplever dock att den “tappar effekt” när jag använder vissa topar efter några dagars användning, så då varvar jag med en annan deo. Kanske är dessa topar förstörda av andra deos? Men denna är oväntat bra! Fri från aluminiumsalter. 100 % naturlig, 25 % ekologisk. Ecocert & Cosmebio. Betyg: 4. 

 

2. Deolicious, Ekologisk deodorant, 15 ml, 59 kronor. Görs för hand på Gotland och består av ekologisk kokosolja, bikarbonat (sorten utan aluminium), ekologisk majsstärkelse och tea tree olja. Vet att det är flera av er läsare som gör egen deo på ungefär samma ingredienser. Kommer i en söt liten glasburk. Doftar fräscht av tea tree, är som en torr småsmulig kräm och är lätt att applicera i armhålorna. Eftersom krämen är torr, hålls även armhålorna torra – riktigt  länge. När man väl svettas så doftar det inte så mycket skunk som det kan göra med andra eko-deos. Riktigt bra! Men jag skulle ändå inte våga köra den på mina allra viktigaste möten på jobbet. 100 % ekologisk. Betyg: 4.  

 

3. Madara, Eco Deo Herbal Deodorant, 50 ml, ca 139 kronor. Klassisk förpackning, doftar väldigt milt och lite örtigt, men också ganska trist tycker jag. Den lovar att hålla mig fräsch hela dagen och tja, jag luktar ju inte apa, men jag känner mig inte helt fräsch, tyvärr. Denna blir det nog inte igen för min del, men jag vet andra som gillar den. 100 % naturlig, 8 % ekologisk. Innehåller potassium alum. Betyg: 3.

 

4. Rudolph, Acai Roll-On Deo, 50 ml, ca 175 kronor. Fin förpackning! Doftar milt och lite bärigt, sött. Känns skön i armhålan, men tyvärr tar den tid på sig att torka och den håller mig tyvärr inte heller fräsch hela dagen. Denna kan jag lätt använda på fritiden när det inte är så noga, men inte till jobbet eller andra sociala sammanhang. 99 % naturlig, 24 % ekologisk, Ecocert och Svanenmärkt. Innehåller potassium alum. Betyg: 3. 

 

English: Here are four natural and organic deodorants that I have tried and the faves are Biotherm and Deolicious.