Event. Häromdagen höll Dr Hauschka och skönhetsmagasinet Daisy Beauty ett event i en fin våning på Strandvägen med inbjudna skönhetsbloggare. På eventet lanserades Dr Hauschkas nya makeup kollektion Chorus. Gäst på eventet var Dr Hauschkas egen makeupartist Karim Sattar. Längre intervju med honom kommer här på bloggen längre fram i vår.

bild-1188

Karim Sattar är en oerhört karismatisk och smart kille och han gick loss på mig och visade de nya produkterna och lade en riktigt fin kvällsmakeup. Han använder sig nästan uteslutande av borstar och borstade på foundation med en stor rund, toppig borste istället för en platt borste, för att undvika ränder och få ett bättre och jämnare resultat.

Karim Sattar

Här ser ni hur han har lagt skuggorna, vit kajal innanför inre fransraden, svart flytande eyeliner längs den övre fransraden och mörk ögonskugga under ögat. Läpparna gjorde han genom att blanda en läppenna med läppglans, och fokusera det glansiga i mitten av munnen och sen mattare läppstift längre ut på sidorna. Snyggt! Det syns inte men han använde en mascara i aubergine som var riktigt snygg.

bild-1189

Här ser ni Karims arsenal av borstar och produkter. Ett smart tips var att “sätta” foundation med hjälp av Dr Hauschkas Intensive Treatment, ett ansiktsvatten som han sprutade i mitt ansikte efter han applicerade foundation och som jag fick trycka in i huden (press and roll) och som ger väldigt fin lyster åt huden. Och den avslutade han även med. Karim kom även med andra tips:

• Lägg rouge före ögonmakeup så att du får balans i ansiktet. På så vis är det sen lättare att lägga din ögonmake.

• För en mer vattenfast mascara – borsta på ett lager, borsta sen på en mörk ögonskugga på fransarna och sen ett lager till med mascara.

• Dela upp ögonbrynen i tre delar. Den tredje delen är den sista delen, som börjar vid brynets högsta punkt och den som sen går nedåt. Testa en mörk matt ögonskugga att skugga brynen med.

• Lägg lite rouge strax under ögonbrynet för en yngre look.

• Våga att testa en ljusrosa ögonskugga som highlighter strax under ögat, på kindbenets högsta punkt.

• Dra inte ut ögonlocket åt sidan när du ska måla på en eyeliner. Lyft istället på ögonlocket försiktigt.

• Mascara på de nedre fransarna kan få dig att se äldre ut.

• När du applicerar ögonskugga med pensel, var noga med att trycka in ögonskuggan direkt, annars smular den ned på dina kinder.

Dr Hauschka Chorus

Chorus består av Matte & Shimmer Blush Trio, Eyeshadow duo, lippgloss och läppstift (samt en kajal i taupe som simmade ur bild – älskar redan!). Läppstiftet och läppglanset går i korall, och ögonskuggorna i grönt/lila, rosa/midnattsblå. Mina favoriter är inte oväntat den lila och den skimrande blå ögonskuggan samt blushen som är väldigt användbar. Här är en film från Dr Hauschka om makeupen. 

Dr Hauchka

Här är Anna, vd för Dr Hauschka i Sverige och Ing-Marie som är Dr Hauschka terapeut och driver salongen Riddarkliniken i Stockholm. Spana in behandlingarna här. Anna avslöjade nyheter om Dr Hauschka – som jag återkommer med längre fram i vår. Det känns som om det bubblar ganska mycket nu kring Dr Hauschka, mycket på gång.

karim sattar

Hej, jag heter Hannah och tror tydligen att jag är en Hollywood-kändis som Karim Sattar brukar sminka. 🙂 Det var en riktigt trevlig och lärorik kväll, och jag gillar verkligen att Dr Hauschka känns som ett riktigt märke när de släpper nya kollektioner, har en egen makeupartist som reser runt i världen och som utvecklar nya produkter. Produkter som inte bara är snygga – de är även bra för din hud.

English: Dr Hauschka is launching a new makeup collection – Chorus – and their celebrity makeup artist Karim Sattar came to Stockholm to show us all how it’s done. Lucky me got to be the model! 🙂