Ekologisk rengöring för ansiktet. Det känns som att jag ofta skriver om rengöringar? Don’t get me wrong – jag älskar en bra rengöringskräm, verkligen! Och det vet ni ju, det är viktigt att göra rent huden från smuts och makeup efter en dag, särskilt vi som bor i storstäder. Och när det är pollensäsong kan det också vara skönt. Här har jag testat tre fina naturliga och ekologiska varianter:

 

Care of Gerd, Eco Clean Face Canola, 200 ml, 191 kronor. Detta är som ni ser en jättetub! Tillverkad i Jokkmokk med lokalt vatten :) Innehåller en fast och ganska tjock kräm som doftar milt av mint typ. Denna masserar man lätt ut i ansiktet och den lösgör all smuts, makeup och svider inte i ögonen. Lätt att sen bara skölja av med vatten och huden lämnas då ren och återfuktad – inte uttorkad och stram. En no-fuss rengöring som verkligen gör sitt jobb och som passar dig med torr hud. Innehåller bland annat sheasmör, ricinolja och rapsolja (canola oil, därav namnet.) Riktigt prisvärd också, med tanke på storleken. Gillar! Betyg: 5. 

 

Jane Iredale, BeautyPrep Face Cleanser, 90 ml, 315 kronor. Detta är ett rengörande ansiktsvatten, eller micellärvatten. Man häller ut lite på en bomullsrondell och sen sveper man denna över ansiktet. Efter det står det på instruktionen att man ska skölja av ansiktet med vatten, så det är ju inte riktigt ett micellärvatten. Men jag föredrar att skölja av med vatten. Jag har mest använt denna att kompletteringsrengöra, ni vet när man har mycket smink och man verkligen vill vara noga med att få med sig allt? Själva vattnet doftar underbart – lite blommor som möter gurka! Funkar fint att ta bort makeup från ögonen utan att det svider och huden känns återfuktad och smidig efteråt. Ecocert. Betyg: 4.  

 

cleansning

Marina Miracle, Sweet & Creamy Oil Cleanser, 110 ml, 355 norska kronor. Från Norge kommer Marina Miracle som gör ekologisk hudvård – här har jag testat hennes underbara serum, hoppas ni har överseende med den gamla bilden! Den här rengöringen kommer i en fin grön glasflaska med en pump som doserar ut en slava-aktig kräm som doftar ljuvligt av kokos. De kallar det själva för en oljerengöring och den innehåller också kokosolja och solrosolja. Först läste jag inte instruktionen och masserade in salvan på torr hud, och det gick inte så bra, men när jag först blötte ned ansiktet med vatten, och sen tillsatte salvan så gick det mycket lättare att massera runt den i ansiktet. Den lösgör smuts och makeup utan problem. Dock kan det bli lite grumligt i ögonen om man masserar för mycket där. Efter att man har sköljt av salvan är huden ren och mjuk, utan att kännas torr eller stram. Mitt enda problem med denna är att den innehåller ett ämne som heter Cocamidopropyl Betaine, som annars är vanlig i duschtvål och schampo. Jag är inte sugen på att ha den starka ingrediensen i ansiktet, och gissar att den är tillsatt för att man ska lättare kunna skölja av oljerengöringen. Detta drar ned betyget för mig, dessvärre. Vet att det är många som älskar denna, för den är verkligen effektiv. Betyg: 3,5.

 

English: Can’t really get enough of those organic facial cleansers, can you! The winner this time is from Swedish Lapland, a brand called Care of Gerd.