Ekologiskt smink. Under hösten och vintern när huden mest ser ut som ett beige lakan kan en rouge verkligen piffa upp! Här är tre som jag gillar:

purobio-rouge

Purobio Cosmetics, Blush, Watermelon, 119 kronor. Detta är ett kap! En otroligt fin nyans, matt, lite åt det kalla mörkrosa, men ändå bärfärgad. Bra pigment, dammar inte så mycket och ger kinderna en superfin fräsch look. Dryg, lätt att ta upp med borsten och man behöver inte mycket för att få tillräckligt för kinderna. Dessutom bra hållbarhet (sitter kvar länge på huden.) Gillar! Betyg: 4,5. 

nu-rouge

Nui Cosmetics, Cream Blush, Karamere, 319 kronor. Detta är ett mjukt krämbaserat stick som har en ganska varm ljust roströd ton (terrakottarosa/aprikos?) som är lite för varm för mig. Men den är väldigt lätt att använda. Applicera sticket direkt på kinden och sen tar man fingertopparna och duttar ut färgen. Den är oerhört dryg, det behövs väldigt lite för att applicera till båda kinderna. Hållbarheten är också ok, lite beroende på underlaget så klart. Glänser inte för mycket, men är heller inte helt matt. Funkar även till läpparna och som ögonskugga om man skulle vilja, har dock ej provat det, men jag gillar konceptet! Betyg: 4. 

alima-rouge

Alima Pure, Luminous Shimmer Blush, Leigh, 299 kronor. Löst rouge som kommer i en stor fin dosa. Färgen är en kallare, lite gammaldags rosa som jag älskar att ha nu på vintern. Den är inte skimrande på det viset att den har stora glitterpartiklar i sig, utan har en silkeslen känsla, och synbar lyster i sig som är supersnygg! Den ger en mild diskret glow. Vill man har mer effekt kan man packa den, alltså lägga den i flera lager och då blir den mer lystrig och som det heter på engelska, iridescent som betyder typ regnbågsskimrande. Dessutom bra hållbarhet (alltså sitter den kvar länge på kinderna.) Burken är stor, kommer räcka i evigheter. Älskar! Betyg: 5. 

 

Läs mer: 

• En närmare titt på krämrougen från Juice Beauty. 

 

English: These three all natural blushes have been a treat to test! My fave? The cold dark pink blush from American brand Alima Pure.