Naturlig ögonskugga. Jag använder sällan solo-skuggor numera utan brukar hellre investera i paletter. Dels får man oftast mer för pengarna och dels är det praktiskt att ha flera snygga skuggor i en palett = mindre grejer att hålla reda på!

Här är fyra naturliga ögonskuggor som jag har testat. Riktigt bra!

hynt_eyeshadow

Hynt Beauty, Perfetto Pressed Eye Shadow, Khaki Star, 1,5 gram, 240 kronor. Inte alls en nyans jag själv skulle välja men den är skitsnygg! Gillar den här lilla dosan som är enkel att öppna och jag gillar också den otroligt mjuka och lena formulan, skuggan smälter in i fingret. Nyansen är khakigrön med guldig lyster – väldigt snygg. Mycket bra pigment och bra hållbarhet. Gillar! Betyg: 5. 

yagswden_ogonskugga

YAG Sweden, Eye Shadow, Cyklamen Bronze, 1 gram, 199 kronor. Världens sötaste förpackning som ser ut om en liten diamant. Nyansen är en väldigt fin; brun/aubergine/lila med metallic skimmer. Väldigt snygg nyans som man man bygga på och applicera mer så att den blir mörkare, men man kan också sudda ut den lite tunnare för mildare effekt. Riktigt bra pigment och bra hållbarhet. Trots att förpackningen är söt är den väldigt opraktisk. Man måste öppna ett innerlock och sen skaka ur skugga, förslagsvis i insidan av locket. Och därifrån hämta upp skugga med borsten. Lite omständigt och pilligt. Yags smink är tillverkat i Sverige och 100 % naturligt. Betyg: 4. 

zuii_ogonskugga

Zuii, Flora Eyeshadow, Raisin, 1,5 gram, 255 kronor. Detta är en riktigt fin ögonskugga som är ljusbrun/aubergine och har en hint av lila i sig. Halv-lystrig och helt i min smak när det gäller nyansen, den här kan jag lätt ha till vardags utan att det blir för mycket. Dock har den inte toppenbra pigment, och jag tycker inte heller om skruvlocket. Men den har hyfsad hållbarhet och helt naturligt innehåll. Dessutom är den ganska hård, vilket är bra när man använder fingrar som jag gör ibland. Betyg: 3,5. 

rmsbeauty_swiftshadow

Rms Beauty, Swift Shadow Enchanted Moonlight EM 64, 2,5 gram, 230 kronor. Den här dosan är lite svår att få upp tyvärr, men sen har jag inget negativt alls att säga om den. Nyansen är otroligt snygg och påminner om skuggorna från både YAG och Zuii Organic – brun/lila/aubergine. Den har grymt pigment och väldigt snygg lyster som går åt metallic men blir inte skimrande (pga avsaknad av stora skimmerpartiklar). Det är en supersnygg ögonskugga som är lätt att jobba med, man kan enkelt använda enbart fingrar om man vill, och formulan är mjuk och sammetslen. Med borste blir det så klart snyggast. En favorit! (Lite dyrare, men innehåller också mycket mer skugga än de andra.) Betyg: 5. 

eko_ogonskugga

 

Läs mer: 

• Mitt favoritsmink från 2017. 

 

English: RMS Beauty is really a go-to brand when it comes to organic makeup. And Hynt Beauty also! I love these pressed eye shadows.