Recension: ekologisk ögonbrynsgelé. Jag “målar” mina bryn varje dag, eftersom jag har så ljusa och glesa bryn. Här har jag testat en trio med ekologisk och naturlig ögonbrynsfärg som är färg + gelé med inbyggd borste.

 

Benecos, Eyebrow Gel, Brunette, 69 kronor. Denna ögonbrynsfärg har en mindre borste som är lätt att måla på brynen, den har liksom en ganska nätt storlek. Färgen är väldigt mörkt brun, ser nästan svart ut, så den blir ganska mörk på brynen. Man måste gå efter med en spoolie-borste för att borsta bort ev klumpar. Man kan dels först måla brynen med en penna eller med en pomad, och sen applicera gelen över, eller enbart använda denna. Gelen är riktigt bra, den sätter sig snyggt på fransarna och ger ett snyggt och naturligt utseende. Det kan ta ett tag innan man får in rätta knycken, men med lite tålamod går det bra. Tycker också att den har bra hållbarhet (sitter snyggt länge på brynen) och är riktigt prisvärd. Själva formulan är trevlig, brynen blir liksom inte hårda, men de blir lite mer sammansatta och ser fylligare ut. Ska definitivt testa den andra nyansen Ash Brown som kanske passar mig bättre färgmässigt. Denna kommer att glida in på min lista över bästa ögonbrynsfärger! Betyg: 4,5/5. 

 

Lavera, Eyebrow Styling Gel, Hazel Blond, ca 66 kronor. Den här ögonbrynsgelen är lätt färgad och har en bredare borste, mer som en mascaraborste. Lätt att applicera på brynen, och ger en snygg naturlig färg till brynen. Kanske lite för ljus, men det är lätt fixat med en mörkare penna under. Även denna klumpar sig ibland, men med hjälp av kammen som sitter på ena änden, kan man fixa det. (Även om jag hellre använder en spoolie.) Har bra hållbarhet på brynen, och gör dem inte stela, men ändå fixade. Betyg: 4/5. 

 

Und Gretel, Froh, Brow Bow Gel, ca 320 kronor. Samma typ av borste och hylsa som Benecos men med en annan nyans på färgen. Den är ljusare brun och har en del skimmer i sig. Detta syns inte sen på brynen, men det är ändå intressant, och även snyggt! Den sätter sig bra i brynen och de ser naturligt lite mer tjocka och sammansatta ut. Även denna klumpar sig på brynen, så man går efter med spoolie-borsten men det är snabbt fixat. Har bra hållbarhet, men den är inte värd över 200 kronor mer än de andra två som jag har testat, så tydligt överprisad. Betyg: 4/5. 

ekologisk-ögonbrynsfärg

 

Här kan ni spana in mina bästa ekologiska ögonbrynsfärger:

Mina bästa ekologiska ögonbrynsfärger