Just nu har jag en halvlång bob, eller page med lite självfall och tyvärr är håret inte i sin bästa form. Det är ganska torrt och sprött så jag är inne på att verkligen vårda håret extra mycket nu i vinter. När det gäller hårstyling är det enklast för mig att bara krama i en produkt i håret efter tvätt och låta det självtorka. Jag fönar sällan mitt hår, även om det alltid blir snyggare då, men är man lat så är man, hehe!

 

Rahua, Control Cream Curl Styler, 105 ml, 320 kronor. Fin liten pumpflaska med en ganska fast men ändå fluffig vit kräm som doftar som Rahuas övriga produkter, lite rökelse och det är palo santo som ger den doften – otroligt fin! Den är lätt att krama in i halvtorrt hår, alltså efter tvätt, och håret får genast stuns och spänst i självfallet. Men det som är extra bra är att håret verkligen återfuktas. Det räcker med en liten klick (tänk er en gammaldags 50-öring), så den är dryg. Jag kramar in den i håret och sen låter jag det självtorka. Jag gillar att den får håret att dels kännas mindre torrt, men också att håret får fin stuns och att lockarna är liksom sammansatta och ev frizz är borta! Betyg: 5. 

 

Mistik, Hydro Serum, 125 ml, 229 kronor. Detta är en smart pumpflaska, och ur den pumpar man ut en halvgenomskinlig geléaktig kräm som är ganska lös. Den doftar sött av “godisbär”, nästan som en syntetisk doft. Kramar in i håret efter tvätt och när det torkar så blir håret lite stelt, men det kan man åtgärda genom att krama mera när det är torrt. Lätt i känslan, tynger inte ned håret. Tycker att det känns hyfsat återfuktande, men hade önskat en lite mer mjuk effekt i håret. Betyg: 4. 

 

Antonin B, Intense Honey Butter, 30 ml, ca 400 kronor. Den här fina glasburken innehåller en fast ljus salvaliknande balm som man tar upp med fingrarna och som man behöver värma upp för att kunna applicera. Det beskrivs som ett återfuktande vax för håret och det innehåller också honungsvax, eller som de själva kallar det, honungssmör. Förutom att ge fukt ska det också ge glans och det gör det. Den doftar fint av honung, men jag anar även ros, geranium och ylang-ylang – en väldigt fin doft! Jag tycker dock att den är lite svår att arbeta med, den är så fast i konsistensen att den är svårt att få upp ur burken. Jag applicerar lite i topparna, men jag tycker att den tynger ned håret en del och gör att det känns ganska fett. Jag tror att det passar bättre i kortare frisyrer där lite glans inte är fel. Betyg: 3,5. 

 

Läs mer: 

• Favoriter just nu: schampo och balsam från Rahua.

 

English: Here is a trio of organic and natural hair styling products that I’ve tried for a while. My fave? The creamy curl styler from American brand Rahua.