Kolla här! Nu har vi äntligen fått in arkmasken med kokosvatten från franska märket Lovea.  De är ju annars mest kända för sina ekologiska solskydd. Sheet masken lovar att ge fukt till huden och den innehåller också hyaluronsyra som bidrar med fukt, samt lugnande och fuktgivande aloe vera. Här hittar du den.

Eco_Life_Scandinavia_logo

Natural Products Scandinavia byter namn på sin mässa. Nästa år kommer den att heta Eco Life Scandinavia istället. Under årets mässa kom över 4 000 personer från 66 olika länder, och de kunde spana in över 500 utställare. Diversified Communications som arrangerar mässan hoppas att den ska växa och vara ännu tydligare för besökare och utställare; ekologiska och naturliga alternativ inom hälsa och livsstil. Man tror också att den ska passar ännu bättre ihop med Nordic Organic Food Fair som är matdelen av mässan. Läs mer här. 

maria-akerberg-hand-sanitiser--600x600Maria Åkerberg har lanserat en kul nyhet; Hand Sanitiser. Det är en spray som innehåller bakteriedödande ingredienser och som är perfekt att ta till när man inte har tillgång till vatten för att tvätta händerna. Perfekt på resor, i sommarstugan eller i tältet.

sarya

Eko smink. Från Italien kommer Sarya Couture Makeup som gör naturligt baserat smink i snygga färger och i olika former. De har dykt upp i Sverige och ett urval av deras produkter (främst läppstift och ögonskuggor) finns i den här webbshopen.

avivir-magic-balm-15ml-1867-125-0015_1

Ekologisk ansiktsvård. Danska Avivir har lanserat nya ekologiskt certifierade produkter och även gjort om sin design. Jag är ju ett stort fan av deras aloe vera spray som är perfekt på myggbett och annat. Nu har de även lanserat produkter med baobab. Finns här.

unnamed (20)

Naturlig kroppsvård. Det här är en fräsch nyhet från svenska Mette Picaut! Amazing Effortless Body Peelmask är en ansiktsmask för kroppen! Jag har ju noterat att kroppen börjar få allt mer uppmärksamhet och den här masken beskrivs som 2 i 1 = den peelar huden och verkar som en ansiktsmask. Finns här.

kemikalieklok

Kemikalieklok heter en sajt och ett företag som arbetar med information om miljögifter i vardagen. De har också startat en webbshop där de säljer basprodukter för badrummet, tex dessa fina flaskor med olika oljor. Spana in sajten och shopen här. 

ansiktskit_torr_mogen_hy_2500x2500

Svenska märket Dr Sannas, grundat av författaren och hälsoprofilen Sanna Edhin, har genomgått en redesign. I sortimentet finns kroppsvård och även ansiktsvård (ansiktssåpa låter dock helt galet, men jag gissar att det är en tvålig rengöring). Nu ser det stramare och mindre “grönt” ut, men också som allt annat? Finns här.

 

English: Green news are here!