Ekologisk hårvård. Rahua har länge varit ett favoritmärke för mig när det gäller schampo och balsam; lyxiga och riktigt bra produkter som passar mitt hår perfekt. Detta är deras första och original schampo och balsam som nu har fått namnet Classic.

 

Rahua, Classic Shampoo, 275 ml, 369 kronor. Den här fina plastflaskan med snäpplock innehåller en gyllene gelé som doftar varmt och örtigt av Palo Santo (Bursera graveolens). Det är lätt att fördela schampot i håret och det blir lätt lite löddrigt. En schamponering brukar räcka för mig, så pass bra rengör det håret. Ibland kör jag dubbel schamponering. Otroligt härligt i håret, gör rent, ger glans och håller håret otroligt fräscht länge. Jag schamponerar enbart två gånger i veckan. Drygt också, jag behöver inte så mycket för mitt axellånga hår. Ska jag jämföra med Voluminous Shampoo så ger detta inte lika mycket volym till håret, men det ger ändå stuns och mitt självfall har ändå bra volym. Håret känns starkt, mjukt och så himla härligt. Det här gillar jag verkligen! Betyg: 5 

 

Rahua, Classic Conditioner, 275 ml, 389 kronor. Samma fina flaska med en ganska tjock beige kräm som har samma lite söta/varma doft som schampot. Lite trögt att få ut det ur flaskan faktiskt, man måste trycka ordentligt. Men sen är det lätt att fördela i håret, och håret suger i sig av krämen som återfuktar håret och ger det fin glans. Jag gillar känslan i håret efter att man har sköljt ur det, men det hade kunnat få återfukta mitt hår ännu mer, eftersom jag är lite åt det torra hållet just nu. Betyg: 4,5. 

 

Skulle säga att mitt hår är i riktigt bra form just nu. Volym, inget kli i hårbotten, bra självfall och känns inte lika torrt som i somras. Jag är väldigt nöjd med Rahuas produkter och kramar endast i deras nya Control Cream efter tvätt så blir håret ännu finare. Älskar när håret är i fin form och man ser ut som att man har fixat jättemycket, men egentligen har jag bara låtit det självtorka.

 

Läs mer: 

• Recension av Voluminous Shampoo + Conditioner från Rahua. 

 

English: I love this duo from American brand Rahua. Keeps my hair clean, fresh and shiny!