Ekologisk hårstyling. Nu är det dags för hårkräm, alltså en typ av vårdande stylingkräm som man kan använda i alla hår, och som man inte behöver tvätta ur. Andra namn kan vara hair balm, hair serum, hair milk eller leave-in-milk/cream.

Här är tre stycken som är väldigt lika (SÅ SVÅRT ATT RECENSERA!) och som jag har testat till min korta page (jag har grovt tjockt hår utan några problem).

 

John Masters Organics, Rose & Apricot Hair Milk, 118 ml, 339 kronor. Smidig plasttub, dock lite trist? Krämen doftar riktigt fint av rosor och är vit, fast och tjock. Jag applicerar i halvtorrt hår och kramar liksom bara in det. Det ger genast fukt till håret och tar bort friss. På samma gång skyddar det innan jag fönar håret och det är också som en väldigt lätt stylingkräm (alltså inte medium hold, som ju håller håret på plats). Den innehåller flera olika vårdande oljor, så det är lite som ett leave-in-balsam också, även om det inte är lika tungt. Detta funkar nog riktigt bra för dig som har lockar eller bara vill tämja friss och addera fukt. Ger dessutom fin glans till håret, utan att det känns flottigt. Lite dyrt. Betyg: 4.

 

Less Is More, Lavender Smooth Balm, 150 ml, 249 kronor. Smidig plastflaska som innehåller en ljus kräm som doftar friskt av geranium, ceder, lavendel och ros. Tjock i konsistensen men lätt att fördela i håret. Fungerar på samma sätt som krämen ovan, ger fukt, tar bort friss, fungerar som värmeskydd och är som ett lättare leave-in-balsam. Skillnaden är konsistensen och kanske också att denna kräm inte ger samma glans, även om jag ser glans också. Gillar den här också! Betyg: 4. 

hair_milk

Care of Gerd, B2 Hair Serum, 200 ml, 348 kronor. Från svenska Jokkmokk kommer Care of Gerd, och en av grundarna, Johan, är frisör och mannen bakom den här produkten. En betydligt lättare kräm än de två ovan, snabb och lös konsistens och innehåller inte lika mycket oljor som de andra två, och som doftar ljuvligt av citron. Man använder serumet på samma sätt; efter tvätt i handdukstorkat hår för fukt, bort-med-friss och för att skydda mot värme. Behöver inte sköljas ur utan vårdar som ett leave-in-balsam. Detta kan man också använda i torrt hår som en lättare stylingkräm som då ger stuns till lockar och även glans. Denna kräm är inte lika dryg som de andra två, det krävs mer kräm för att återfukta mitt hår. Betyg: 4. 

 

Vilken man ska välja?! Svårt. Om någon hotade mig till livet skulle jag kanske ändå välja Less Is Mores Lavender Smooth Balm, eftersom jag gillar den praktiska förpackningen, den är prisvärd och lite enklare att krama in i håret?

 

English: Oh, my! This is so hard. Three products for your hair that are very much a like but still different. And all three perform well in my hair!