Ekologisk hudlotion. Jag älskar ju en riktigt härlig bodylotion att smörja in mig med. Här är tre ekologiska och naturliga varianter som jag har testat under hösten och vintern – alla riktigt bra!

 

True Organic of Sweden, Body Buddy, 175 ml, 319 kronor. Redig tub som innehåller en något fast kräm som ändå inte är tjock och seg, utan lätt att massera ut på huden. Den har en mild doft av citrus och krämen absorberas bra av huden, den blir inga klibbiga hinnor. Samtidigt känns huden mjuk och skön, elastisk och återfuktad av denna. Håller huden i fin form länge, och har bra effekt på mina torra smalben, så här mitt i vintern! Betyg: 4,5/5. 

 

Weleda, Skin Food Body Lotion, 200 ml, 179 kronor. Man älskar ju att denna finns som bodylotion! Själva hudlotionen är lätt, men inte rinnig, utan ändå fast. Har den typiska Skin Food-doften av apelsin och lavendel som är så himla lugnande och fin tycker jag. Lätt att massera in på huden och genast sugs näringen upp och huden blir nöjd, mjuk och återfuktad. Underbar känsla på torr vinterhud! Detta är en riktigt bra hudlotion för hela familjen, till ett riktigt bra pris. Betyg: 5/5. 

 

Jimmy Boyd, Biorganic Body Lotion, Forest, 200 ml, 299 kronor. Den här fina glasflaskan med pump gillar jag! Känns lyxig där den står på min byrå i sovrummet. Denna hudlotion är åt det lättare hållet och ganska rinning. Den doftar magi! Jimmy Boyds hudlotioner kommer i samma doftversioner som hans eau de cologner och Forest är som namnet antyder – skog! Rosmarin, salvia, lavendel, vetiver och basilika, det är verkligen som en promenad i en skog vid Medelhavet. Mumma! Lotionen återfuktar huden bra, och absorberas också fint av huden. Den är lättast av dessa tre, och rår inte riktigt på mina torraste partier, men till sommaren är den perfekt tror jag. Men doften! Wow! Betyg: 4,5/5. 

MER LÄSNING – BÄST I TEST, EKOLOGISK BODYLOTION: 

Bästa ekologiska bodylotion