Ekologisk hudvård för ansiktet. Franska Patyka är ett av mina favoritmärken med hög kvalitet på produkterna, snygga förpackningar och en lyxig känsla. Och trots den lyxiga känslan är produkterna inte hutlöst dyra – man får mycket bra hudvård för pengarna. Här har jag testat serum, ansiktsolja och ansiktskräm som passar för en mogen hud.

patyka_ansiktskram

Patyka, Multi-Protection Radiance Cream, Dry Skin, 50 ml, 545 kronor. Den här ansiktskrämen gillar jag! Snygg glasflaska med smidig pump och den här krämen är vit, lätt men ändå fast och har en söt och lite fruktig doft (samma som serumen). Ansiktskrämen absorberas bra och mjukgör huden direkt, och lämnar den stunsig och härlig. Krämen är ljuvlig och den klarar sig dessutom bra på egen hand, utan både serum eller ansiktsolja under. Huden hålls mjuk och återfuktad hela dagen – en grymt bra ansiktskräm helt enkelt! Betyg: 5/5. 

patyka-serum

Patyka, Radiance Regenerating Serum, 30 ml, 545 kronor. Samma snygga glasflaska och det här serumet är vitare, lätt i konsistensen som en emulsion. Har samma fräscha och lite söta doft och är också lätt att applicera i huden. Detta serum använder jag på dagtid och det är ganska aktivt – det känns i huden. Det pirrar en anings först och sen känns det som att huden lyfts. Det ger verkligen resultat, men tyvärr är det lite väl aktivt för min hud. Jag kan bara använda det någon dag i veckan, annars blir det för mycket för mig. Därför blir det lite svårt att betygsätta serumet, för det kan ju vara suveränt för en annan hudtyp än min. Betyg: 4/5. 

Patyka, Detoxifying Night Concentrate, 30 ml, 545 kronor. Snygg glasflaska med pump som doserar ut en lätt genomskinlig gel. Har en mild och härlig, lite fruktig doft. Lätt att applicera och serumet går också lätt in i huden. Den verkar under natten och jag applicerar ansiktskräm eller olja över. Serumet stimulerar cellförnyelsen och hjälper till att fajtas mot trötthetstecken. Jag trivs med detta serum, det är milt mot min känsliga hud men samtidigt effektivt. Tycker att huden har varit väldigt fin på morgonen när jag har vaknat och det känns som att detta är ett serum som passar när man inte vill ha serum på dagen – perfekt att låta det verka på natten. Betyg: 4,5/5. 

patyka-ansiktsolja

Patyka, Huile Absolue, Skin Booster Serum, 50 ml, 545 kronor. Denna ansiktsolja bygger på ett recept från 1920-talet med 11 olika eteriska oljor. Snacka om klassisker! Den doftar tydligt av geranium och har en mörkt gul färg. Glasflaskans pump doserar bra, och oljan är lätt men ändå lite seg i sin konsistens och absorberas bra. Huden känns silkeslen, tack vare skvalen som hjälper till att låsa in fukt i huden. Laddad med flera oljor; vetegrodd, jojoba, nyponfrö, sesamfrö och oliv bla. Huden blir ordentligt återfuktad och hålls mjuk länge. Oljan känns även lugnande på huden. En klassisk ekologisk ansiktsolja för den som vill ha fukt, glow och mjukhet i huden. Allra bäst är denna ihop med ansiktskrämen ovan, och den passar också bra på huden och i håret! Betyg: 4,5/5. 

Ännu en favorit från Patyka: 

Favorit: ansiktsvatten från Patyka