Ekologiskt bodybutter. På vintern går bodybutters på högvarv chez moi. Här är tre jag har testat:

1. Way of Living, Body butter, Vanilla, Lavender & Patchouli, 250 ml, ca 260 NOK. Doftar milt av vanilj och lavendel och känns mest som ett fluffigt body butter av dessa tre. Konsistensen är krämig men ändå lätt och på huden känns det verkligen vårdande. Lätt att smörja in och gör huden återfuktad och sammetslen. Jättebra hållbarhet, huden är mjuk och smidig även nästa dag. Krånglig burk med ett genomskinligt innerlock som jag hela tiden tappar på golvet. ECOCERT. Betyg: 4,5. (Kommer snart till en webbshop i Sverige.)

2. Burt’s Bees, Body Butter, Cranberry & Pomegranate, 185 gram, 195 kronor. Har en ganska skarp bärig doft som går åt tranbärsjos, som jag inte gillar. Och att smörja in sig i något man inte gillar doften av är ju ingen höjdare. Konsistensen på själva cremen är dock fast och samtidigt följsam, så den är trevlig att smörja på kroppen. Återfuktar också bra, men ger inte den där feta härliga och vårdande känslan på huden utan agerar mer som en vanlig body lotion. Innehåller phenoxyethanol. Betyg: 3,5.

3. Dr. Organic, Virgin Coconut Oil Body Sufflé, 200 ml, ca 150 kronor. Kommer i en burk med snäpplock – genialiskt! Doftar sött och härligt av kokos, choklad och också lite bergamott? Tycker inte det är något suffléaktigt över denna creme, utan den är mer som en klassiskt tjock kroppskräm. Känns lätt och skön på huden och låser in fukt direkt men känns också ganska snart mer som en tunnare bodylotion. Mina fnasiga smalben har inte varit helt tillfredsställda av denna i vinter. Innehåller phenoxyethanol. Bra pris! Betyg: 3,8. 

English: Among these three body butters I prefer the one from Norwegian brand Way of Living. But I’m really fond of the snap lid on the jar from Dr. Organic!