Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag varje år vid ungefär den här tiden brukar åka över till New York. Varje år de senaste 10-12 åren har jag besökt världens bästa stad i en vecka och de sista åren på egen hand. Det har varit min present till mig själv = egentid men också en chans att ladda batterier och tanka inspiration.

Jag brukar äta raw food, gå på yoga, spana in nya roliga butiker, gå på bio, shoppa ekologisk hudvård och smink och bara strosa. Helt underbart.

Men förra året kände jag en mättnad för första gången på länge. Jag kände att jag kanske skulle hoppa över NYC ett år och se vad som händer. Blir längtan för stor? Men nej, inte i år. Jag tror också att det kan ha att göra med the current state of affairs i USA, och kanske blir man sugen igen om säg, 4 år?

Men om du ska åka dit har jag så klart de bästa ekologiska skönhetstipsen för dig!

credo beauty new york

Credo Beauty i Soho. Här finns ALLT du behöver. Smink, hudvård, kroppsvård, hårvård. Kunnig och trevlig personal och MYCKET att välja på. Se bilden ovan som är från insidan av butiken.

Cap Beauty New York

Cap Beauty i Greenwich Village. Detta är en lite mindre butik med noga utvalda, lite nischade märken. Väldigt chic och med trevlig personal.

Savor Spa New York

Bara några kvarter därifrån hittar du Savor Spa som säljer sina egna produkter och där du också kan boka in dig för en behandling. Och så säljer de lite smink också!

Whole Body New York

Whole Foods finns ju på flera ställen i stan men i Chelsea finns också Whole Body som enbart fokuserar på skönhet och hälsa. Annars gillar jag Whole Foods vid Columbus Circle, där är det lite lugnare och de har ett stort skönhetssortiment. Men alla butikerna har bra grejer!

abc_carpet_home

ABC Carpet & Home på Broadway nära Union Square är också ett riktigt bra tips. På första våningen har de ett Apothecary med massor av lyxiga och fina märken och här finns hudvård, smink och parfymer. Mycket fint!

 

Läs mer: 

• Mer ekologisk shopping och mat i New York! 

 

English: For the first time in over 10 years I will not be flying over to New York this fall. But that does not have to stop you guys from going! :)