Ekologiskt smink. Från Frankrike kommer märket Couleur Caramel som gör fin naturlig och ekologisk makeup. Här har jag testat deras flytande foundation riktad till mogen hud och deras primer som hjälper till att fukta och ge lyster till huden. Primer är inget måste, men jag upplever alltid att det förbättrar resultatet av en foundation och gör så att sminket sitter bättre hela dagen.

 

Vad: Couleur Caramel, Hydra Jeunesse Fluid Foundation, 30 ml, 299 kronor. 

Foundation kommer i en snygg glasflaska med pump som är lätt att använda. Ett pump på min handrygg brukar räcka gott och väl för hela ansiktet. Formulan är lätt, men inte rinnig och har en mycket mild jordig doft, gissningsvis från mineralerna. Det är lätt att använda både fingrar, borste och svamp, men mest drygt är det att använda fingrar.

Min nyans heter 23 Skin Beige och är en hyfsat kall beige nyans som är mer neutral än gul, men har ändå inte rosa undertoner. Förstår ni vad jag menar då? Fast den passar ju utmärkt för dig som har rosa underton också tycker jag.

Den jämnar ut hudtonen fint, och denna är ju riktad mot mognare hud så den är packad med hyaluronsyra vilket gör att den håller sig fräsch hela dagen. Inget torkar in och lägger sig, den flyter fint ut på huden och jämnar till huden, både i ton men också i känsla. Huden känns också riktigt fuktad hela dagen.

couleur_caramel

Den har lätt täckning, men kan byggas lite mer. Jag skulle dock inte välja denna till ett viktigt fototillfälle (om ni inte använder primer innan så klart!). Med primer innan är den här riktigt vass, håller sig supersnygg hela dagen och har liksom ett helt annat “fäste.” Den får också en förbättrad struktur och look på huden och klarar absolut en fotografering och en röda mattan utan problem.

Helt klart en riktigt fin foundation som är perfekt att användas i vardagen till jobbet eller när man vill känna sig fräsch och få en naturlig lyster i huden. Vill man ha ett mattare resultat kan man använda deras superlätta silkpuder som är riktigt fint eller den mattare primern.

Betyg: 4,5. 

couleur_caramel_foundation

Vad: Couleur Caramel, Enhancing Complexion Base, n20 White, 30 ml, 315 kronor. HAR UPPDATERAD DESIGN OCH FÖR PACKNING. Denna primer är i krämform, ganska fast i konsistensen. Den har en mild, lite bärig doft som är riktigt trevlig. Man masserar alltså in denna kräm innan man applicerar foundation och efter sin dagkräm/serum/olja. Den ger genast ett otroligt fint skimmer och lyster till ansiktet. Sen när foundation ovan appliceras blir det otroligt snyggt!

Men det blir också lite “glansigt” skulle några säga, medan jag kallar det glowigt 🙂 Jag tror att man säkert kan anpassa mängden primer också för att minimera glow. Men förutom att jag älskar det, så gör primern att foundation sitter still och supersnyggt hela dagen. Dessutom låser man in ännu mer fukt i huden så huden håller sig fin och glad. Den här är inget jag använder dagligen, men gärna till fest eller andra viktiga events. Det som är bra med lyster är att fina linjer och blemmor kan liksom “suddas” lite så man ser lite mer smashing ut. 🙂

Och är man som sagt orolig för glanset är Silk Powder ett fjäderlätt alternativ, det mattar ned perfekt, utan att ta bort lyster eller glow, men det dämpar lite.

Men jag tycker hela makeupen sitter stadigare med denna under; foundation, även rouge och highligter. Denna finns också i en mattare variant för dig som har naturligt fet eller glansig hud och mest vill dämpa glanset – Smooting Velvet Primer. Den har jag inte testat men jag har läst att den ska funka bra.

Betyg: 4,5. 

 

English: This duo is something for you who needs extra moisture in your foundation, and for you who wants a primer that gives you extra glow. From French brand Couleur Caramel and works like a charm!