Balsam är ganska viktigt för mig numera. Förr, när jag hade kortare hår kunde jag skippa det, men inte numera. Och ganska ofta är inte balsamet som “hör ihop” med schampot en perfekt match för mig. Eftersom jag har en tendens till torrt hår är det viktigt att balsamet verkligen återfuktar, ger det dessutom glans är det extra bra! 

Bäst i test: ekologiskt hårbalsam

thabita_leavein

Tabitha James Kraan, Organic 4 in 1 Conditioner Amber Rose. Det här är ett fantastiskt balsam! Det är vitt, krämigt och har en ljuvlig doft av rosor, neroli och patchouli. Lätt att fördela ut i håret och håret suger i sig direkt. Det återfuktar, lugnar håret och tar bort friss och ger det otroligt fin glans och stuns. Fungerar också som en leave-in-stylingkräm. Grymt!

less is more lindengloss

Less Is More, Lindengloss Conditioner. Balsamet är lite krämigt och ganska kompakt. Har en intressant doft, men kanske lite mer syrligt av lime och ceder? Det är mycket lättare i håret än vad man kan tro. En del krämiga balsam kan kännas lite för feta, men detta känns snarare enbart återfuktande och vårdande. Lätt att skölja ur och lämnar håret fräscht och med glans.

John Masters Organics

John Masters Organic, Rosemary & Peppermint Detangler. Ljust beige kräm som doftar fräscht av mynta och rosmarin. Lätt att fördela i håret och håret blir genast återfuktat och lätt att arbeta med. Passar bra för dig med normalt till torrt hår, men jag som har en tendens att bli lite fet ibland, gillar också det här balsamet. Det tynger inte ned håret och samtidigt får håret fukt och blir glansigt och lätt att arbeta med. Gillar!

Tabitha James Kraan, Clean Conditioner Golden Citrus. Den här rackaren är ju riktigt dyr, men den är såååå bra! Tuben innehåller en riktigt tjock och fast kräm, det känns mycket mer som en inpackning än ett lätt balsam. Jag tar yttepytte efter tvätt med ovan schampo, typ bara i topparna och sen sköljer jag ur. Sa jag att den har samma fantastiska doft som schampot? Mmmm! Om jag blåser håret efteråt så blir det så himla bra – mjukt, återfuktat på djupet på riktigt, stunsigt, friskt, fräscht och jag behöver inte tvätta på typ 5 dagar. Suveränt. Skulle gissa att du som har normalt/fett hår kanske bara behöver detta ibland, med tanke på att schampot är så återfuktande i sig självt – man ska alltså akta sig för att överdosera, eftersom det är så rikt. Ger inte fantastisk volym, vilket kan vara bra att känna till, och troligen passar det inte dig med fett hår lika bra som torra hår. Betyg: 5/5. 

john-masters-organics-schampo-och-balsam-768x1024

John Masters Organics, Lavender & Avocado Intensive Conditioner. En vit gucka som är ganska fast och som doftar milt av lavendel. När jag använder detta efter schampot ovan behöver jag bara lite, det är lätt att fördela i håret och efter att man har sköljt ur känns håret mjukare och mer sammansatt. Håret blir dessutom glansigt, starkt och följsamt.

 

Mádara Eco Hair, Colour & Shine Conditioner. Fantastiskt fräsch och fruktig doft! Bra och ganska krämig konsistens som är lätt att fördela i håret. Håret suger verkligen åt sig av detta balsam, som känns både vårdande och återfuktande. Gör håret lätt, blankt och utrett. Jag tycker också att det är ganska drygt, jag behöver inte en handfull till mitt ganska torra hår, som många andra varianter jag har testat.

John-Masters-citrus-neroli-cond-600x600

John Masters Organics, Citrus & Neroli Detangler. Ett ljuvligt balsam som verkligen återfuktar håret ordentligt, gör det mjukt och fräscht, utan att ta bort volym eller tynga ned. Har en härlig doft av neroli och citrus. (Detta balsam hade vi säljstopp på ett tag, efter ett problem på produktionsanläggningen i USA, där syntetiska ämnen tillsattes i balsamet. Detta problem är nu åtgärdat och samtliga balsam som finns hos oss (våren 2019) är 100 % naturliga och med höga halter av ekologiska ingredienser.)

gm_reverie_schampo

Reverie, Conditioner. Vit kräm som är halvlös och som doftar helt ljuvligt! Den här doften vill jag ha på flaska som parfym eller typ bada i. Så himla trevlig, och helt klart påverkar den mig positivt. Skönt balsam att använda i håret, som genast suger åt sig. Ger håret fukt, glans och gör det lätt att arbeta med. Tynger inte ned håret och håret hålls fräscht riktigt länge, jag tvättar max var tredje dag.

 

Läs mer: 

Bästa ekologiska schampo – mina favoriter