Ingen vinter är väl riktigt mysig förrän doftljusen är framme och sprider både värme och fin doft? Jag använder enbart ekologiska doftljus utan miljöskadlig paraffin, och väljer istället mer klimatsmarta ljus som är gjorda av sojavax eller annat vegetabiliskt vax, och som är doftsatta med naturliga eteriska oljor, ej syntetisk petroleumbaserad doft.

Var köper man då naturliga och ekologiska doftljus? Här är några av mina favoriter:

neom.doftljus

Neom Organics är ett brittiskt företag som gör fantastiska doftljus och andra väldoftande produkter som diffusers (doftpinnar) och kroppsvård. Jag har haft turen att testa flera olika doftljus och förutom att de är otroligt fint doftsatta, så är de också väldigt vackra. Perfekta gåvor! Ganska dyra, men de har lång brinntid, över 50 timmar, bra kvalitet och dessutom är dofterna otroliga. Finns i olika storlek och utformning.

klinta_doftljus

Svenska Klinta har tillverkat doftljus i många år, och de har en kollektion ljus med syntetisk doft och så en kollektion med äkta eteriska oljor. De finns också i olika storlekar, och som ni ser här, även med trälock. Bland de “vanliga” doftljusen finns det flera som är naturliga, som dessa med Apelsin + Ylang, Ylang samt Apelsinblomma & Lavendel. Också superfina dofter och bra kvalitet.

tru_melange_doftljus

Tru Melange är ett amerikanskt märke som gör doftljus i flera olika storlekar och i olika “förpackningar”, som glasburkar och metallburkar med lock. Deras sortiment är stort – här finns en stor mängd olika dofter. Vegetabiliska vaxer och enbart naturliga dofter, superkvalitet! Här finns några av dem. 

hing_doftljus

Hing kommer från Piteå och de gör superfina ljus med tjock veke i trä (annars brukar det var vara i ekologisk bomull) som sprakar otroligt mysigt! Glasen är superfina och dessa ljus kommer i flera olika dofter som brinner ned väldigt fint. Gillar!

manic-organic doftljus

Manic Organic är ett svenskt märke som gör doftljus och även en del hudvård. Har inte testat dessa ljus men de ser fina ut! Vegetabiliska vaxer, veke i ekologisk bomull och enbart naturliga dofter. Kolla in deras sortiment här. 

 

Läs mer om miljövänliga doftljus här: 

Härliga doftljus från Tru Melange