Har du också hört att ansiktsolja är bra för torr och mogen hud? Har du också testat ansiktsolja men känner att det är svårt att få till det ordentligt? Kanske att din hud till och med reagerar negativt på ansiktsolja? Du kanske rentav gör fel när du använder in olja? Här är några vanliga nybörjarmisstag när det gäller ansiktsolja: 

1. Du applicerar för mycket olja

Du har säkert sett på instagram, Youtube och bloggar hur någon häller ut olja i ansiktet? De fyller ett helt rör i en glaspipett med olja och sen häller de hela röret med olja direkt på ansiktet. FEL. Din hud kommer självklart att reagera om den får så mycket olja dagligen. Huden behöver inte så mycket och klarar helt enkelt inte av att hantera så mycket olja. Risken finns att du torkar ut huden av all olja, då fett löser fett. Du behöver enbart 2-5 droppar olja. Då blir huden tillräckligt fuktad och mättad.

2. Du applicerar olja på torr hud

Olja är ju fett, men huden kan inte bara smörjas med fett, huden behöver också fukt. Därför bör huden alltid vara fuktad när du applicerar ansiktsolja. Antingen torkar du dig inte torr efter rengöring, eller så mistar du huden med ansiktsvatten innan du applicerar. Du kommer att känna skillnad när fukten är med.

3. Du använder olja fast huden är mättad

Om du suktar efter glow och har hört att olja är enda sättet att uppnå det, ska du självklart testa. Men om huden reagerar med att bli tilltäppt, du kanske får plitor, eller plötsligt så känner du dig yttorr – då ska du backa från oljorna. Kanske är du som jag, i behov av olja enbart under de kallar månaderna. Resten av tiden kanske du kan ge huden glow med hjälp av fuktserum och lättare ansiktskrämer? Det är helt enkelt möjligt att din hud redan är mättad av olja, och inte “orkar mer.”

 

LÄS MER: Kolla in filmen där jag visar hur man applicerar ansiktsolja! 

LÄS MER: Här listar jag mina allra bästa ansiktsoljor.