Ekologisk mascara. Jag vet inte längre hur många ekologiska mascaror jag har testat, kanske 80? Här är en från Lavera, som ju är ett billigare sminkmärke, och som stundtals gör riktigt bra ekologiskt smink.

 

Lavera, Endless Lashes Mascara, 235 kronor.  Oj, oj! Den här mascaran har jag någon slags hat-kärlek till! Den är så bra på vissa sätt, och sen är den allt bra krånglig på andra sätt. Stor formad borste med plastpiggar och en svart formula som är ganska läs och kladdig. Den är enkel att svepa över fransarna och vips så har man fått långa fransar. Men den ger också bra volym till fransarna (tjockar ihop dem bra.) Den släpper i princip inget, och håller fransarna snygga och långa hela dagen. Det blir verkligen en effekt av denna mascara.

Men. Å ena sidan sitter den som berget, för att få av den på kvällen måste man köra dubbel-rengöring (rengöringsolja/rengöringskräm + efterföljande micellärvatten) annars får man inte bort den. Å andra sidan släpper den vid minsta tår! Så skulle man gråta eller vara ute i blåsten så rinner det svarta ränder på kinderna. Och detsamma gäller om man kör ett svettigt träningspass, då släpper den. Och skulle man kladda under tiden man applicerar, ja då går det inte att stryka bort enkelt med fingret, utan man måste in med en tops/pad och micellärvatten.

Så. Vad är då summan av kardemumman? Detta är en bra mascara som ger snygga långa fransar, men den är riktigt krånglig. Men värd att testas. Betyg: 4/5.