Ekologisk duschtvål. Vad vore livet utan en väldoftande duschkräm? En ekologisk, alltså, med enbart naturliga dofter och med vårdande ingredienser som inte torkar ut huden? Ganska trist. Här är några som gått varma i vinter:

 

Bodhi & Birch, Mint Thé Bath & Shower Therapy, 200 ml, ca två 100 kronor. Tyvärr, tyvärr så kommer det brittiska märket Bodhi & Birch att lägga ned… så nu finns det inte mycket kvar att köpa, men denna lyxiga och ljuvligt doftande duschkräm hann jag haffa. Den kommer i en elegant plastflaska med pump och den doserar ut en seg, bärnstensfärgad gel som doftar så härligt! Tänk dig krispig mynta som möter söta noter av mejram, frankincense och spearmint. Mumma! Rengör, löddrar och gör huden fräsch, utan att verka uttorkande på huden. En otroligt härlig och lyxig duschkräm med bra pump som jag älskar att ha i duschen. Betyg: 5/5.  

 

Weleda, Arome Shower Rose, 200 ml, 99 kronor.  Jag hade blivit uppriktigt förvånad om jag inte hade gillat denna duschkräm från Weleda. Jag gillar i princip alla deras. Denna härligt rosa tub är fin i duschen, och innehållet är som en vit lös lotion som doftar jättefint. Rosor, jasmin och ylang ylang. Det är en romantisk och feminin doft som verkligen gör att duschen känns mjuk och omvårdande. Den löddrar inte, men gör rent utan att torka ut, och även om doften är härlig, så är den inte min favorit, den är lite för söt för min smak. Men vilken fin gå-bort-present! Betyg: 4,5/5. 

 

Neal’s Yard Remedies, Defend & Protect Body Wash, 200 ml, 245 kronor. Den här plastflaskan innehåller en duschgelé som genomskinlig och halvlös. Den löddrar fint och har en frisk och fräsch doft. Här är det citrongräs som dominerar doftbilden och den ger en otroligt uppfriskande känsla. Den har en systerprodukt, som är en handtvål, och denna är anpassad för kroppen. Den här gör rent och skyddar huden men den kunde haft en lite mer återfuktande känsla på huden, tycker jag. Men för dagar när man har tex tränat och vill duscha av sig svetten finns det ingen bättre! Betyg: 4,5/5.  

 

LÄS MER: Mina bästa duschtvålar: 

Bästa ekologiska duschkräm