Ekologisk ansiktsvård. Koreanska Whamisas produkter är nästan alltid spännande och de doftar också nästan alltid gott. Innehållet är ekologiskt certifierat och fermenterat. Här har jag testat ansiktskräm och ansiktsolja.

 

Whamisa, Water Cream, 50 ml, 439 kronor. Ansiktskräm för kombinationshud. Härlig glasburk (kommer med en spatel, men jag stoppar så klart fingrarna rakt ned i burken…sorry!). Krämen är lätt och samtidigt lite “seg” och liksom studsig – himla härlig konsistens. Den innehåller också nattogummi som görs av fermenterade soyabönor. Krämen har en mild och samtidigt fräsch blommig doft som känns behaglig. Och krämen är också behaglig, den sjunker in väldigt fint i huden och lugnar ned den direkt. Den återfuktar också riktigt bra (är det därför den heter Water Cream, månntro?). Krämen blir extra bra på huden om jag har serum eller ansiktsolja under, då lägger den sig som ett skyddande lager på huden och absorberas samtidigt in i huden & jobbar på att behålla fukten hela dagen. En riktigt bra dagkräm! Betyg: 5/5. 

 

Whamisa, Facial Oil, Deep Rich, 26 ml, 515 kronor. Ansiktsolja för normal/torr och mogen hud. Söt flaska med en fin korallfärgad olja som doftar UNDERBART! Doften är halva grejen med den här oljan, helt klart. Ljuvlig känsla när man jobbar med oljan. Tänk er den finaste buketten blommor någonsin, så doftar den. Den är snabb och rinnig och lätt, enkel att bara trycka in några droppar i huden. Huden svarar med att bli mjuk, smidig och elastisk och återfuktad. Den tar lite tid på sig att absorberas, och den blir också ganska blank på huden, men den sjunker in så småningom. Oljan innehåller bland annat hasselnötsolja, kameliaolja, och nattljusolja bland annat och så bygger den precis som alla Whamisas produkter på fermenterade ingredienser från olika växter. Men den är ändå något som saknas för just min hud, och tyvärr passade min hud på att “sommar-balla-ur” under testperioden. Så jag tänker att denna olja är bättre för en normal och torr hud, och inte är optimal för mig nu när jag är obalanserad. Betyg: 4/5. 

 

LÄS MER: Vad är egentligen K-beauty och hur funkar den?