Det här mina vänner, är den bästa tvålen på länge. Den är mjuk, rengör bra och doftar helt otroligt.

  • Vad: Tisserand Renewing Hand Wash, 200 ml, ca 100 kronor.
  • + Härligt krämig konsistens, vackert skimrande tvål. Praktisk pumpflaska i plast. Rengör ordentligt men torkar inte ut huden. Doftar ljuvligt – örtigt av ros och citron. Händerna lämnas mjuka och doftar underbart gott – en doft som håller i sig länge, länge.
  • – Finns inte i Sverige.
  • Betyg: 5

 

Tisserand är ett brittiskt märke och tvålen köpte jag i London i höstas, men nu hittar jag den inte på Tisserands egen sajt. Anyhow, Tisserand är skapat av Robert Tisserand som lärde sig aromaterapi* av sin mamma och redan som 17-åring började han använda sig av eteriska oljor. Sen utbildade han sig till massör och “healer” och 1974 startade han sitt första företag och tillverkade egna aromaterapeutiska oljor. Robert Tisserand har skrivit böckerna The Art of Aromatherapy, Aromatherapy For Everyone och Essential Oil Safety. 40 år senare har Tisserand vuxit och finns i dag i de flesta brittiska apotek och på många skönhetsdiskar.

*Aromaterapi är en alternativmedicinsk terapiform som utnyttjar växternas aromatiska eteriska oljor både på grund av deras doft och av anhängarna påstådda läkande egenskaper. Deras effekter är inte vetenskapligt belagda men jag blir åtminstone lycklig av vackra dofter i mina produkter.