Ekologisk makeup. Detta är världens lyxigaste förpackningar med superhärlig – och ganska dyr – makeup från danska  Kjaer Weis. Bakom produkterna står den danska New Yorkbaserade makeupartisten Kirsten Kjaer Weis. Produkterna är naturligt baserade, innehåller ekologiska ingredienser och certifierade enligt det italienska organet CCPB som lyder under det italienska jordbruksdepartementet.

Alla produkter finns som refiller, så man behåller hylsan när produkten tar slut. Dosorna, designade av Marc Atlan, kommer i fina röda kartonger. Och till hylsorna kommer en fin putsduk! Jag gillar att det är tyngd i dosorna, man skjuter locket åt sidan när man öppnar, och dessutom kan man spegla sig i dem. Men om man har med sig flera produkter på en gång blir det lite tungt i partyväskan!

 

1. Lip Tint Compact i nyansen Bliss Ful, 440 kronor. Detta är ett mjukt härligt gloss som ger fin färg men som också vårdar läpparna. Hållbarheten är väldigt god, läpparna känns mjuka och återfuktade länge. Glosset är lagom täckande och både doftar och smakar riktigt gott. Gillar att det är fritt från skimmer. Nyansen ser ganska mörk ut på bilden, men det är en klassisk bubbelgumsrosa som jag är väldigt kär i just nu. Perfekt i vår!

 

2. Eye Shadow Compact i nyansen Wisdom, ca 385 kronor. Perfekt nyans; brungrå med lagom mycket skimmer. Skulle jag bara få behålla ett enda ögonskugga skulle denna ligga väldigt bra till. Funkar till vardags och till fest är det bara att ösa på mer och sota lite. Jag är väldigt sugen på de andra nyanserna från märket. Bra hållbarhet och lätt att arbeta med.

 

3. Cream Blush Compact i nyansen Sun Touched, ca 510 kronor. Ett cremerouge som ser ut som ett gloss, och som faktiskt också funkar på läpparna! Men som rouge är det ypperligt, lätt att dutta ut på kinderna och lätt att dutta i ordning för att få rätt mängd/effekt. Färgen är också väldigt fin, lite mörk aprikos. Bra hållbarhet och fin naturlig färg som gör att man ser naturligt fräsch ut.