Ekologisk mascara. Blev så glad när Madara meddelade att de lanserar en mascara, och att den nu finns att köpa hos oss. Skyhöga förväntningar, eftersom jag älskar deras foundation.

 

Madara, Bold Volume Mascara, 255 kronor.  Volymmascara. Till det yttre är hylsan fin, borsten är smal och har täta plastpiggar och är lätt att arbeta med. Har en mild doft av mandel som bara anas och formulan är ganska torr. Inledningsvis reagerade jag på denna mascara, med att bli lite irriterad i ögonen, något som sen försvann efter ett par veckor. (detta händer mig ibland och jag reagerar troligen på mineralerna som ger svärtan.)

Mascaran fäster direkt och den svarta färgen är fin och har bra svärta. Bygger volym, alltså tjocklek i fransarna, men inte så mycket längd. Borsten är smidig så den tål att man borstar flera gånger, den är alltså byggbar som det kallas, eller buildable. Eftersom formulan är åt det torrare hållet kladdar inte mascaran alls, vilket uppskattas.

Ger efter lite ansträngning snygga fransar som känns vardagsfina – inte wow-faktor fransar till fest. Mycket pga att mascaran inte ger så mycket längd. Den håller sig bra på fransarna men under ett svettigt yogapass så släpper den aningens. Mascaran är lite seg att ta bort, men håller å andra sidan fransarna snygga länge. Hm. Inte så impad över att den inte ger så mycket längd, och att den släpper liiite. Men nöjd med volym – man kan bygga på massor! – och over all performance. Köpa igen? Absolut! Testat bättre? Ja. Betyg: 4,2/5. 

 

Bäst i test: ekologisk mascara: 

Bästa ekologiska mascara – mina favoriter