Svensk ekologisk och naturlig hudvård. Att stödja svensk hudvård är en väldigt bra idé. Och det finns mycket fina svenska ekologiska ansiktsprodukter på marknaden. Här har jag samlat svenska naturliga och ekologiska märken som du tryggt kan köpa; bra innehåll och bra effekt!

Svenska ekologiska och naturliga hudvårdsmärken: 

1. Estelle & Thild. Dessa är framför allt lättillgängliga – finns på Åhléns och Kicks och flera fackhandlar samt hos oss. Men de är också riktigt bra och perfekt för dig som aldrig testat eko. Certifierade enligt Ecocert.

2. Moonsun Organic. Väldigt härliga produkter, älskar deras C-Vitamin-serum, tex och Beeswax Body Oil. Lagom stort sortiment som dessutom passar för hela familjen. 

3. Maria Åkerberg. Stort sortiment av ansiktsprodukter som är utvecklade efter specifika hudproblem. Många som har acne, torr hud, fet hud – blir hjälpta av MÅ:s produkter. Men de funkar självklart också utmärkt på alla “normala”.

4. Organics By Sara. Skapat av svenska hudvårdsterapeuten Sara Nomberg och med ett minimalistiskt tänk och med oljor som bas.

5. c/o Gerd. Stort sortiment, höga halter av ekologiska ingredienser och smarta, bra produkter. I sortimentet hittar du ansiktsprodukter, kroppsprodukter och även hårvård.

6. True Organics of Sweden. Här hittar du bra basprodukter som multisalvan All You Need Is Me, och deon Undercover Agent, men även ansiktsvård som är riktigt bra.

7. Loelle. Loelle har specialiserat sig på oljor och i sortimentet hittar du främst basoljor för ansiktet som arganolja, men även rosenvatten, leror och mycket annat.

8. M Picaut. Effektiv hudvård med riktigt fina produkter och snygga förpackningar. Dock innehåller de en hyperallergen doft, kan vara bra att känna till det. M Picaut köper du här.

moonsun-nyhet

Andra riktigt bra svenska märken som jag tycker ni ska prova:

Nott Nuit
Mantle
Om-Se
Wise
MyHavtorn
Byko
Eilas
Ljung of Lapland
Björk & Berries
C Skincare
Nea of Sweden
L:a Bruket
Rosenserien
Me Anima
The Organic Oil Co

 

LÄS MER: 

• Bästa budgetmärkena inom ekologisk och naturlig hudvård.