Naturlig/ekologisk foundation.  Amerikanska märket Physicians Formula är ett så kallat drug store-märke, alltså inget lyxigt, men bra, och som finns tillgängligt på många apotek i USA. Jag har under åren under mina besök i NYC köpt flera av deras produkter från den naturliga/ekologiska linjen Organic Wear. Nu har många produkter även hittat till Sverige. Här har jag testat deras serum foundation.

Physicians Formula, Organic Wear, Silk Foundation 04 & 02, 30 ml, 190 kronor. Lättflytande foundation som liknar Juice Beautys serum foundation ganska mycket. Jag köpte två färger för att jag var osäker, och den mörka (Light to Medium, 04) är perfekt nu när jag har fått färg. Den ljusa (Fair to Light 02), hann jag testa i våras och den är riktigt bra. Tycker att de är neautrala/möjligen åt det gula hållet. Dessa glasflaskor har pipetter i glas som dock är mindre lyckat, då foundation inte kan tryckas upp så bra. Istället använder jag pipetterna som skedar och lägger upp foundation på handryggen. (En pump hade varit bättre.) Lättflytande i konsistensen och känns riktigt bra på huden, som ett extra lager av fukt som även justerar hudtonen riktigt bra. Beroende på underlaget kan man få till bra och härlig glow, men det går också att få en något mattare känsla (inte helt matt så klart). Den är väldigt lätt att arbeta med, enklast är nog att applicera med fingrarna, i en borste så försvinner den nästan tack vare sin lättflytande konsistens. Bra pigment trots lättheten och som sagt, skön återfuktande känsla. Bäst? Att den är så dryg – man behöver väldigt lite för att få bra täckning. Och priset. 200 kronor för en bra foundation som denna är riktigt bra.
Sämst? Pipetten och möjligen hållbarheten på huden. Under kvällen så är det som att den “släpper” något från huden, särskilt efter en extra varm kväll eller när man kanske har svettats (yoga/träning) då spricker den tyvärr. Betyg: 3,8/5. 

organic-wear-foundation

LÄS MER: Mina bästa ekologiska och naturliga foundations: 

Bästa ekologiska foundation – mina favoriter