Ekologisk ansiktstolja. Min kollega Annelie har hjälpt mig att testa den här oljan från norska Marina Miracle. Den lämpar sig inte riktigt för min känsliga hud just nu. Så här tycker Annelie:

 

Marina Miracle, Amaranth Face Oil, 30 ml, 695 kronor. 

Beskrivs som en lyxig olja för mogen hud, som ger huden fukt, näring och ny ungdomlig lyster. Efter en dryg månads användning är jag benägen att hålla med! Trots kallt novemberklimat har huden hållit sig lugn och den har inte känts vintertorr och irriterad under testperioden.

Oljan kommer i Marina Miracles fina klassiskt gröna flaska med en pipett som gör doseringen enkel. Själva oljan är lite orangefärgad och flaskan behöver skakas om inför varje applicering för att oljan och de aktiva ingredienserna inte ska skikta sig.

Jag har använt oljan morgon och kväll efter rengöring och ansiktsvatten, ungefär som ett serum. Själva appliceringen har varit det allra bästa, oljan har en lätt blommig, lite örtig, men väldigt fräsch doft som jag gillar jättemycket. Oljan går snabbt in i huden, och man får verkligen ett fint glow utan att känna sig “oljig”.

Eftersom det varit vinterklimat har jag i princip varje dag använt dag/natt- eller BB-kräm över Amaranth-oljan. Men jag kan tänka mig att det inte behövs lika ofta under sommarhalvåret – då klarar sig antagligen huden bra på bara denna olja emellanåt. Det känns verkligen som att den här oljan ger både fukt och näring – en perfekt kombo!

Plus

+ Härlig oljekonsistens som snabbt går in i huden

+ Ger huden ett fint glow

+ Blommig, örtig men fräsch doft

+ Fin och återfuktad hud under hela testperioden

Minus

– Priset

– Den är inte särskilt dryg, gjorde slut på hela flaskan på en månad

Betyg: 4,5

 

Läs mer: 

• Intervju med skaparen av Marina Miracle, Marina Engervik. 

 

English: My work mate Annelie has helped me to try out this active facial oil from Norwegian brand Marina Miracle. And she likes it!