Det nyinstiftade priset Swedish Health Awards avgjordes nyligen och vinnaren i kategorin Årets Ansiktsvårdsprodukt heter Herbal Face Oil från norska Marina Miracle. Vinnarna utsågs genom omröstning bland allmänheten. Vi fick en pratstund med grundaren Marina Engervik:

Grattis – hur känns det? 

– Tack så mycket! Det känns jättebra, det är en bra känsla att tänka på alla de som röstade på oljan. Jag är så tacksam!

 

Herbal Face Oil har funnits i ditt sortiment ett tag – vad är hemligheten bakom succén med den produkten?

– Herbal Face Oil var den första ansiktsoljan jag gjorde som snabbt fick smeknamnet ”mirakelolja” när jag delade det med vänner och bekanta. Hemligheten var att jag insåg att det fanns ett stort behov produkten jag skapat på marknaden. Jag hade hittat ett unikt sätt att formulera en ansiktsolja så att den kunde balansera de flesta hudproblemen – oavsett hudtyp. Alla som testade oljan tyckte att huden blev bra igen och ryktet spred sig. Det faktum att produkten var en sådan framgång tror jag beror på att den faktiskt fungerar och när människor som är nöjda pratar om den så sprider det sig också.

 

Du började göra egen hudvård när du själv hade problem med huden. Hur kom du in på naturliga produkter och örter?

– Jag var själv inte inne på att min hudvård skulle vara naturlig i första hand, jag ville bara att den skulle fungera, dofta gott och att man skulle må bra av den. Men när jag började läsa ingredienslistorna på de produkter jag själv använde och lärde mig mer om dem förstod jag att de troligen gjorde at min hud reagerade så negativt. Sedan läste jag mycket om oljor, örter och växtjuicer och insåg att det var dessa naturliga ingredienser som faktiskt kunde göra skillnad för huden. Men jag hittade inga naturliga produkter som innehöll örter och oljor jag letade efter, så jag tog saken i mina egna händer och formulerade Herbal Face Oil.

 

När du utvecklar produkter – hur mycket arbete ligger bakom när du väljer ingredienser?

– Det ligger mycket arbete och forskning bakom varje ingrediens. När jag väl har hittat en ingrediens som jag tror kan fungera bra i en produkt jag utvecklar, kontaktar jag olika leverantörer av den ingrediensen. Jag testar och ser vilken som är renast och av bästa kvalitet. I vissa fall har jag inte hittat någon som kan leverera en ingrediens till min standard och sedan, tillsammans med min producent, har jag själv producerat denna ingrediens. Vår chiaolja kommer till exempel från chiafrön som köps från en ekologisk bondgård i Bolivia, fröerna skickas till oss och pressas för olja här i Norge. Alla våra probiotiska och jästa juicer är också något vi får oss att ha full kontroll över kvaliteten. Så ja, mycket av arbetet med att utveckla en produkt är bra ingredienser av hög kvalitet. Det är det som gör bra produkter 🙂

 

Många människor i dag har problem med huden – finns alltid svaret i en flaska eller i en burk?

– Nej, svaret är alltid individuellt och det som fungerar bra för en person kan ge en annan person en allergisk reaktion. Vi människor är så olika, så hudvårdsrutinen och alla våra rutiner måste skräddarsys för våra egna behov, men trots allt menar jag att alla mår bra av att använda naturliga och ekologiska produkter på huden. Det vi smörjer på oss går in i kroppen och kan påverka vår hälsa, så man bör välja ett varumärke som främjar en säker, naturlig och hälsosam skönhetsvård.

 

Nu börjar det bli riktigt kallt i Sverige. Hur ska man bäst skydda huden mot den riktiga kylan?

– Huff, ja det är så kallt här i Norge också! Du kan skydda din hud mot kylan genom att välja fettrika och fuktgivande oljor och krämer. När det är kallt ute behöver din hud bara mer fukt och fett. Den kalla luften drar ut fuktigheten ur  huden, så du måste återföra den förlorade fukten varje dag. Jag rekommenderar att du använder en god ansiktsolja varje morgon och kväll, helst Amaranth Face Oil om du är extra torr nu i kylan. Jag använder det själv nu på vintersäsongen varje natt och skulle inte klara mig utan den! Under dagen använder jag Herbal Face Oil. Det är också mycket bra för huden med en bra fuktmask 1-2 gånger i veckan. Vår Shea Hydration Mask är bra eftersom den innehåller äppelsyra som hjälper andra ingredienser att tränga djupare in i huden och huden blir fyllig med fukt.

 

Kolla in Marina Miracles sortiment här.