Häromveckan var jag med på en pressträff via zoom med Miranda Kerr, supermodellen bakom det ekologiska märket Kora Organics. Hon blev känd tack vare Victorias Secret för flera år sen och är alltid med på topplistorna över världens högst betalda modeller. Hon berättade om sina nya hudvårdsprodukter som vi ju säljer och jag blev riktigt nyfiken på dessa. Det är ju alltid så att ens intresse växer när man får höra grundaren berätta om bakgrunden, processen och i mitt fall är jag ju alltid nyfiken på ingredienserna!

Det inte alla känner till om Miranda Kerr är att hon är otroligt intresserad av hälsa, all things organic och kristaller. Hon är också en yogi som mediterar varje dag och under pressträffen fick vi testa en meditation med hennes yogalärare. Gissar att en del av de svenska journalisterna som var med på pressträffen inte var bekanta med kundaliniyoga och “breath of fire”. Det kan verka lite skumt, men det var en jättebra meditation.

Jag ställde några frågor till henne för Damernas Världs räkning (är konsult där just nu, som digital chef) och resultatet kommer i ett magasin längre fram.

Alla produkterna filtreras genom rosenkvarts, eftersom Miranda tror på kristallernas inneboende energier.

“För mig handlar det om att ge produkterna min egen personliga touch”, säger hon.

Och varje produkt har också ett ord skrivet på förpackningen, som tex Forgive eller Restore.

Så förutom kristallerna, affirmationen så är Kora Organics produkter också ekologiskt certifierade, effektiva och doftsatta med eteriska oljor för en aromaterapeutisk upplevelse.

kora-organics

De nya produkterna är en ny oljerengöring, Milky Mushroom Gentle Cleansing Oil, som ser genomskinlig ut här, och när man skakar flaskan så blir den helt vit. Den innehåller bland annat en svamp som heter silver ear, och passar känslig hud. Den är filtrerad genom klar kristallkvarts. Den bronziga burken är den fina korken på Kora Organics nya ansiktskräm, Turmeric Glow Moisturizer, med gurkmeja, alger, kaktusfikonfröolja bland mycket annat. Den är filtrerad genom citrin. Burken är ganska stor och det som är bra är att krämen kommer som refill också, så man kan återanvända själva burken. Har bara känt lite på dessa nyheter men de verkar mycket lovande!

 

En av mina allra bästa ansiktsoljor är Noni Glow Facial Oil från Kora Organics, och har ni inte testat den så måste ni göra det! Fantastisk! Här kan ni läsa min recension.