Ekologisk hudvård. När jag fick lägga vantarna på dessa produkter från Kora Organics hade jag höga förväntningar. Varför? Jag har med åren blivit väldigt bortskämd och testat otroligt mycket bra ekologisk och naturlig hudvård och Miranda Kerr skulle ju inte hålla på att anstränga sig med en egen serie om den inte var bra?

Men, att den skulle vara så bra kunde jag faktiskt inte ana. Certifierad ekologisk hudvård när den är som bäst!

 

Vad: Kora Organics, Noni Glow Face Oil, 10 ml, 299 kronor. Jag brukar alltid testa full size, och var lite orolig att den här lilla flaskan skulle vara för liten för att kunna skapa sig en vettig uppfattning. Men de ljust gula dropparna agerade positivt i min hud från dag 1. Det är ytterst sällan jag får så positiva reaktioner i huden så snart av en olja. Den är snabb, ganska lätt och dryg, ett par droppar räcker gott för hela ansiktet. Den absorberas snart och ÅTERFUKTAR omedelbart. Huden mättas och får otroligt fin lyster och efter två veckors användning har jag en otroligt fin hud. Hudtonen är helt utjämnad och jag kan lätt gå utan foundation! Verkligen en fullpott för min hud. (Vill verkligen poängtera att bara för att den är bra för mig, så innebär det inte att den är optimal för din hud, vi är alla olika. Och sen får man inte glömma att jag jobbar på flera fronter med huden, tex kost, motion och kosttillskott.)

Annars när jag testar ny olja brukar det ta ett par veckor minst innan oljan “hittar in” i min hud och verkligen känns bra. Ett tips är alltid att vänta minst 2 veckor innan ni ger upp på nya produkter som inte känns bra i huden, det brukar krävas en liten invänjningstid. Men denna hittade som sagt rätt direkt. Huden blir mjuk, fuktad, elastisk och känns skyddad utan att det blir tungt eller “fett”. Oljan består av nyponfröolja, jojobafröolja, solrosfröolja och fröoljor från granatäpple och havtorn. Men här göms också något alltid funkar bra på mig; extrakt från druvkärnor och så extrakt från nonifrukten som är nytt för mig, tror jag. En mix som funkar perfekt! Ska man säga något negativt så är det doften. Den är inte helt angenäm, en del oljor kan dofta lite “oljig” på ett mindre positivt sätt. Men den dunstar snabbt. Betyg: 5/5. 

noni_faceglow

Kora Organics, Hydrating Moisturizer, 50 ml, 549 kronor. Den här krämen kommer i en smidig tub med pump som doserar alldeles lagom. Den är halvfast och har en mild och behaglig doft av ros och ylang-ylang. Krämen känns lätt men man behöver ändå jobba in den i huden ordentligt. Den är rik och krämig men på samma gång lätt och otroligt återfuktande på huden. Innehåller hyaluronsyra, squalene, flera olika oljor och så extrakt från nonifrukten bland annat. Tillsammans med oljan är huden fix och färdig för dagen, oavsett väder och vind. De kompletterar varandra riktigt bra. På egen hand är krämen lite mattare i känslan även om den ändå känns återfuktande. Huden är mjuk och återfuktad hela dagen. Perfekt för dig som inte gillar att huden blir så blank. Betyg: 4,5/5. 

kora.organics

 

Läs mer:

• Kolla in filmen – Ansiktsolja – Hur Gör Man?!

 

English: I totally, totally love this Noni Glow Face Oil from Aussie brand Kora Organics by supermodel Miranda Kerr. My skin is looking soooo good right now!