Naturlig makeup. Franska märket Couleur Caramel har ett stort sortiment av riktigt fin makeup. Den här paletten med 12 olika nyanser av ögonskuggor heter Palette Eye Essential 2 och kommer i CC:s typiska pappkartong och stängs med smart magnetfunktion. Gillar att det här finns plats för en borste också – ingår dock ej. Smart spegel i locket.

couleur_palette

Skuggorna är baserade på naturliga mineraler och berikade med karanjaolja, aprikoskärneolja och avocadoolja som gör att de är mjuka att jobba med men samtidigt har de jättebra hållbarhet. Pigmenten är suveräna och de olika skuggorna lirar snyggt med varandra färgmässigt. Några är helmatta, några har mer satin lyster och några har skimmer i sig.

palett_cc

Jag har fotat dem i olika ljus så att ni ska kunna se hur färgerna gör sig. Jag försökte swatcha men när man är hemma själv och ska fota och samtidigt måla sig på armarna är det skitsvårt.

caramel_palette

Jag använder främst de 6 nyanserna till höger; den mörka auberginefärgade skuggan med snygg skimrigt lyster, den lite mer gammalrosa som går i brunt med lyster, den beige-guldiga med skimmer, den mullvadsbruna med skimmer, den lite mer matta grå-bruna och den mörkbruna matta skuggan.

cc_palette2

Färgerna som inte riktigt är “mina” men som också är jättefina är en silvervit lystrig skugga, en midnattsblå med lite metallic-effekt, en halvmatt ljusgrå som går åt ljusblå, en glittrig blågrön, en mattare duvblå med skimmer och en matt lila som har en del röda pigment i sig och blir mer aubergine på huden.

Jag älskar ju de 6 färgerna till höger och kanske hade en palett med just dem varit mer optimal för mig som gärna använder mer naturliga färger. Samtidigt är det säkert skitkul för den som älskar att göra olika makes och gillar att testa nytt – jag är helt enkelt lite för lite sminknörd för denna.

Här hittar du paletten – finns även i en annan färgsammansättning.

 

Läs mer: 

• Jättefin palett med ögonskuggor från Lily Lolo – bra pris! 

 

English: This eye shadow palette with 12 amazing shades from French brand Couleur Caramel is a treat for everyone in to doing creative make up. Fab!