Ekologiska concealers. Kallas ju också för täckstift och är smart att använda för att täcka blemmor och annat, men också bra att ha i området under ögat, eller kanske runt näsan för att ljusa upp huden.

Här har jag testat en trevlig naturlig trio:

purobio_concealer

Purobio, Sublime Concealer, 01, 7 ml, 89 kronor. Älskar den här förpackningen! Ni vet, med inbyggd pensel, så man trycker på tuben och sen kommer concealern ur själva penselborsten? Nyansen är den ljusaste och är typ neutral, kanske att den är något gul i tonen. Finns i 5 olika nyanser, så de flesta bör hitta någon som passar. Halvklibbig, och ganska fast, den rinner inte av huden. Trevlig, lite pudrig doft som också drar åt jordmineraler. Lätt att dutta ut i huden och tar genast ned mörka ringar och tar också udden av fläckar och blemmor. Matt i huden. Bra hållbarhet, men lägger sig tyvärr i de fina linjerna runt ögat. (Don’t they all?). Rik på pigment, så man behöver inte så mycket och den känns mest täckande av dessa tre. Bra pris och kul att använda – det ska inte underskattas! Betyg: 4.

alverde_concealer

Alverde, Cover & Blend Stick, 5,5 gram, ca 35 kronor. Denna finns enbart att köpa i Tyskland på kedjan DM. Certifierad enligt NaTrue. Trevligt tjockt stift som går lite åt rosa i sin färg, även om den också känns ganska neutral. Lätt att måla ut på huden och sen är det bara att dutta och det är också lätt gjort. Blir lite blankare på huden än concealern från Purobio, och känns också lite fuktigare, och som att den håller huden mer fuktad. Lägger sig också gärna i de fina linjerna – och då är tricket att dutta runt i befintlig färg – inte applicera på mer, det ser lätt alldeles onaturligt och för “mejkat” ut. Har en smart liten svamp i ena änden som man kan dutta med. Betyg: 3,5.

couleur_caramel_concealer

Couleur Caramel, Perfect Correction Concealer, 2 ml, 259 kronor. Denna kallas också Perfect Complexion Concealer och Illumination Brush – kärt barn har många namn. :) Det är den ekologiska världens svar på YSL:s Touche Éclat. Många har försökt, men få har lyckats. Tycker att CC gör ett grymt försök! Det är samma penna med borste som man vrider i ena änden, så kommer färgen inifrån borsten. Det är en lätt kräm som är ljus, och som verkligen lyckas vara neutral i tonen. Den är inte alls lika täckande i sina pigment som de två andra, men den ljusar ändå upp huden under ögat på ett naturligt och snyggt sätt. Och den ger verkligen mörka ringar en bra match. Den innehåller också skimmer som hjälper till att reflektera ljuset, men det är inte stora skimrande partiklar, utan det är mer av supersnygg lyster. Av förklarliga skäl fungerar denna inte lika bra att täcka blemmor och annat, utan funkar mest för att komplettera din foundation. Jag tycker också den är bra som bas för ögonskugga och som highlighter. På ett snabbt ögonblick ger denna verkligen ansiktet ett härligt lyft. Helt klart i en klass för sig. Dessutom dryg – det behövs inte mycket för att se fräsch ut. Finns även i en mörkare nyans. Certifierad av Cosmebio. Trist förpackning i papp. Betyg: 5.

 

Läs mer: 

• Mitt bästa ekologiska smink 2016 – där finns en concealer med… 

 

English: I loooove the concealer from French brand Couleur Caramel. It really lifts the face and does magic under the eyes!