Grön frisör. Jag går ju enbart till gröna frisörer som färgar med örter och har varit trogen kund på Green Heads Sofo i många år. Men tidigare i våras åkte jag hela vägen till Östermalm för att besöka deras nya salong på Riddargatan. Här ser ni grundaren, Maria Hellström som klippte topparna och färgade mitt hår.  Jag färgar ju numera botten med ljusare färg, snarare än med mörk färg, för att kamouflera gråa hår.

green-heads-riddargatan

Den nya salongen är riktigt mysig, och går i grönt och rosa. Detta är Green Heads nya färger och det ser verkligen superfint ut. Så grattis till alla som bor eller jobbar på Östermalm, nu har ni chans att gå på en riktigt bra grön hårsalong!

örtfärg för håret

Så här härlig ser örtfärgen ut när den åker i håret och bilden nedan ser ni resultatet i mitt hår. Det är alltså enbart en mix av olika örter (ekologiska) och vatten. Blandningen sitter ca 40-60 minuter innan den tvättas ur.

maria-gron-frisor

Så nöjd med denna variant för att täcka grått hår. Får se hur länge jag ids hålla på, och när jag helt struntar i att färga över det gråa.

Jag rekommenderar alla att gå till en grön frisör när det gäller hårfärg. Det finns många färger som funkar superbra hemma, men ibland kan man behöva konsultera ett proffs. När man har hittat en bra färg som passar en, och som blandats av en frisör, kan man också köpa med sig denna blandning hem och färga håret hemma om man vill.

 

Läs mer om mina tankar om att dölja grått med ljus färg istället för mörk färg: 

Att täcka grått hår med ljus växtfärg