Ekologisk ögonkräm. Numera lägger jag mig aldrig utan att applicera ögonkräm och vill gärna hålla huden runt ögat fuktad. Huden runt ögonen är dessutom mycket tunnare än ansiktets övriga hud, så man vill ju hålla den i fin form. Här har jag testat tre riktigt bra ögonkrämer:

 

Mantle, The Eyes Cream, 15 ml, 500 kronor. Svenska Mantle gör naturlig hudvård laddad med CBD-olja och den här ögonkrämen är inget undantag. Den bor i en praktisk liten förpackning med pump och krämen är fast men ändå inte tjock, utan lätt. Den absorberas snabbt i huden och känns aktiv, fast inte på ett obehagligt sätt. Den har ingen doft, vilket uppskattas. Den lämnar inga hinnor, så den funkar att använda både natt och dag, utan att ställa till det med mascaran. Tycker att den har en riktigt fin återfuktande känsla i huden och det syns även på huden. En bra ögonkräm. Betyg: 4/5. 

 

Kora Organic, Berry Bright Vitamin C Eye Cream, 15 ml, 579 kronor. Älskar denna ögonkräm! Dels är själva burken som ett rosa stort smycke, och dels fungerar den! Det är en rik, liksom fet kräm som ändå inte lämnar huden blank, men ändå tjock och härlig. Jag använder denna till natten och då känns det direkt i huden att den aktiveras. Den får verka under natten och dagen efter vaknar jag med väldigt fint återfuktad hud. Tycker också att huden ser mycket klarare ut, och linjerna är borta. När jag skriver linjer, men jag de fina torrhetslinjerna, inte kråksparkarna som ligger i tinningarna när man skrattar, tex. På dagtid använder jag inte den här krämen, mest för att den är lite för kraftig och får mascaran att kladda. (Finns också som refill!) Betyg: 5/5. 

 

Evolve, 360 Eye & Lip Contour, 15 ml, 349 kronor. Den här ögonkrämen är en kombiprodukt – det är också en läppkonturskräm och en ögonkräm i ett. När man åldras, kommer in i förklimakteriet tex, kan man få linjer runt läpparna, precis som en del rökare har. Den här krämen kan alltså användas för att återfukta linjerna runt ögonen och runt munnen. Och jag gillar den! Den är lätt i konsistensen, nästan som en emulsion, väldigt smidig. Har en diskret och trevlig doft av vanilj. Den här kan man använda både till natten och dagen, och den påverkar inte mascaran på något sätt. Innehåller bland annat probiotika, arganolja, superfood-ingrediensen sacha inchi och koffein som har en uppljusande effekt – så många ämnen som jobbar. Tycker att den håller huden bra fuktad, och att den också hjälper till med klarhet i hudtonen. Lite svårare att utvärdera hur den funkar runt munnen, men den är i varje fall behaglig runt munnen, och huden känns extra återfuktad där. Betyg: 4/5. 

ekologisk ögonkräm

Här är mina favoriter när det kommer till ekologisk ögonkräm:

Bästa ekologiska ögonkräm – mina favoriter