Hallå där Pernilla Rönnberg, grundare av det svenska hudvårdsmärket Estelle & Thild. Ni har precis kommit ut med nya produkter. Berätta om dem!

– Det är två nya specialprodukter – Lily Micro Scrub för cellförnyelse och ökad lyster, Lily Detox Mask som drar ut gifter och minskar porerna. Lily Micro Scrub innehåller mikrokristaller som skonsamt avlägsnar döda hudceller. Lily Detox Mask innehåller den unika bentonitleran som effektivt drar ut gifter och slaggämnen, utan att torka ut huden. Resultatet blir en slätare, renare hud med mindre porer.

Era produkter är ekologiskt certifierade. Varför valde ni det? 

– Vårt koncept bygger på ett rent ekologiskt innehåll med bioaktiva ingredienser för ett optimalt resultat. En ekologisk certifiering är en garanti för att vi använder rätt råvaror och att våra underleverantörer håller vad de lovar. Ecocert är en kvalitetssäkring för kunden.

Nu när vintern är här får många problem med huden. Vilka är dina bästa tips för att vårda huden i vinter? 

– Ansiktsolja! Det är en fantastisk produkt under vintern. Jag klarar mig inte utan den och vill rekommendera alla att ha en bra ansiktsolja. Jag tycker huden omedelbart blir smidigare, får en klarare lyster och känns sammetslen. Fina linjer mjukas upp och huden får en ungdomlig lyster så det är en perfekt anti age produkt. Det som är bra med en olja är att den inte innehåller vatten, vilket är bra vintertid utomhus vid låga temperaturer. Våra ansiktsoljor innehåller ekologiska kallpressade oljor som är rika på näring, särskilt fettsyror, vitaminer och antioxidanter. Den innehåller även andra värdefulla ingredienser, som den exklusiva rose otto oljan.

Vad använder du själv för produkter på vintern? Till ansikte och kropp?

– Jag använder Rose Otto Facial Oil och övriga produkter i Rose Otto Advanced Age Prevent serien. På kroppen använder jag vår kroppsolja och handkräm. Oljor är det bästa på vintern, vi har även en olja för känslig hy, Fragrance Free Facial oil.

Jag läste att man kan få en Estelle & Thild facial i London. När kan man få det i Sverige? 

– Ja, man har kunnat få Estelle & Thilds ansiktsbehandling på Harrods SPA-avdelning. Den har varit otroligt populär bland både kändisar och top beauty journalister i London, så vi hoppas hitta en bra plats att göra den här också. Fast tanken är att man ska kunna skapa sitt egna lilla spa och göra den själv hemma. Rengör huden med Rose Otto Cleansing Milk och Toner. Exfoliera sen huden med Lily Micro scrub och följ sen upp med Lily Detox mask för att avsluta med en massage av Rose Otto Facial Oil. Du får garanterat en helt fantastisk hy!

Estelle & Thild finns på allt fler marknader. Vad är dina visioner för företaget? 

– Min vision är att vi ska bli ett etablerat internationellt hudvårdsföretag och ledare inom vår kategori – bioaktiv ekologisk hudvård som bidrar till en mer hållbar framtid.

Det dyker upp allt fler ekologiska märken på skönhetsfronten i Sverige. Vad tror du om utvecklingen? 

– Jag tror vi kommer att se fler nya ekologiska märken, så utbudet kommer öka och konkurrensen att hårdna. Det gäller då att erbjuda effektiva produkter som ger det resultat och den upplevelse som kunden förväntar sig. Kunden kommer blir mer utbildad och kunnig om effekten av kemikalier både på insidan och utsidan, vilket kommer driva utvecklingen av kategorin.

Vilka andra trender ser du just nu i branschen? 

– Vi ser en hel del innovationer vad gäller ekologiska och bioaktiva ingredienser. I takt med att efterfrågan ökar, ökar också utbudet av ingredienser. Det vi kan se mycket av framöver är specialprodukter anpassade efter specifika behov, men som samtidigt tar hänsyn till hälsa och miljö. Vår Rose Otto Advanced Age Prevent serie är ett exempel på när ekologiskt blir high-tech och man lyckats ta fram rena effektiva produkter fyllda med åldersförebyggande ingredienser men som även är ekologiska och bra för miljön.

Här är en äldre intervju med Pernilla som jag gjorde 2009. 

English: Pernilla Rönnberg, founder of Swedish organic skincare brand Estelle & Thild talks about their new products with Lily, about how to care for winter skin (facial oil!) and what plans and visions she has ahead.