Det var otroligt länge sen jag gjorde något nyhetssvep – sorry! Jag är fortfarande inne i min yogabubbla och är inte så inne och kollar vad som är nytt. Men här ovan ser ni ett exempel:

Naturlig hudvård av Frank Body lanseras i Sverige

Från Australien kommer Frank Body som började tillverka body scrubs av gammalt kaffe från caféer och som nu har utvecklat fler produkter för ansiktet och även smink. Frank Body är naturligt baserat och finns numera i Sverige här.

anda_kerstin_florian

Anda – ny ekologisk hudvårdsserie från spa-drottningen Kerstin Florian

Kerstin Florian är ju närmast en ikon inom hudvård och spa-produkter och därför blev jag extra glad över denna nyhet. En hudvårdsserie som är naturligt och ekologiskt baserad, och dessutom vegan. Serien heter Anda och ser riktigt fin ut! Här kan ni spana in produkterna ämnade främst för ansiktet.

Terese Soon ekologisk hudvård

Nytt svenskt ekologiskt hudvårdmärke: Therese & Soon

Och här ser ni en kul nyhet: ett helt nytt svenskt märke skapat av två kvinnor i Lidingö, Therese & Soon. De gör ansiktsvård som är ekologiskt certifierad och gillar något som kallas skip-care – en minimalistisk hållning till hudvård. Sortimentet består sålunda enbart av 2 produkter; en rengöring och en ansiktskräm. Får jag gissa lär de utöka sortimentet för man BEHÖVER faktiskt också en ansiktsolja och en ansiktsmist. Och en peeling. Och en fuktmask. Och en spf-produkt. Sen är jag nöjd. Och en ögonkräm. Och en rengöringsolja. Ok. Jag, erkänner, jag är hopplös på att vara minimalist!

Franska Pulpe de Vie i ny kostym

Franska ekologiska hudvårdsmärket Pulpe de Vie har relanserats i Sverige i ny kostym. Ser väldigt piffigt ut! Produkterna göra av bland annat frukt och grönsaker som annars skulle slängas – så här tar man verkligen vara på restprodukter! De känns riktade åt en yngre målgrupp och här finns flera spännande produkter – kolla in sortimentet här. 

Corinne+Taylor

Brittiska Corinne Taylor till Sverige

Hälsa på brittiska märket Corinne Taylor. De fokuserar på produkter för ansikte och kropp baserat på eteriska oljor för ökat välbefinnande. Vad sägs tex om Calm Himalayan Crystal Bath Salts? Kolla in de fina produkterna här. 

kudo hudvård

Kudo – nytt svenskt märke med bas i Sydafrika

Det här är Kudo, ett märke från Sydafrika, skapat av svenska Angelica. Kudo erbjuder kallpressade oljor från lokala jordbrukare, och även serum och andra ansiktsprodukter. Spännande! Läs mer om produkterna och företaget här. 

Bioearth – Loom – nytt märke med snigelextrakt

Hälsa på Bioearth som, om jag förstår saken rätt är svenskt, men hudvårdsprodukterna är tillverkade i Italien. Bioearth gör ansiktsmasker och hudoljor och inom märket Loom använder man sig av snigelextrakt. Sniglarna bor på en ekologisk gård i Italien där de äter grönsaker och producerar det hudvänliga singelextraktet. Bioearths produkter är ekologiskt certifierade och här kan ni läsa mer om dem. 

body-bazaar-butik

Body Bazar har öppnat butik på Söder!

Superfina märket Body Bazar som gör arganolja, svart tvål och rosenvatten bland annat har öppnat en butik! Du hittar den på Skånegatan på Södermalm och har du tur får du då träffa Hanan, grundaren av märket! Läs mer här.