Ekologisk foundation. När vi var i München i somras slog jag till på den här lyxiga ekologiska foundation från amerikanska märket Ilia. (Varför är det ok att handla dyra saker på resor?). Jag gillar!

 

Vad: Ilia Beauty, Vivid Foundation i nyansen Tularosa F1, 30 gram, 539 kronor.

Snygg förpackning med pump som doserar ut en ganska lättflytande, nästan rinnig foundation i en ljus nyans (Fair 1 for porclaine skin with slight pink undertones). Jag har mest använt en stippling brush (en typ av smidig foundationborste) till denna och det funkar smidigt. Den ger då inte full täckning, utan det blir en fräsch uppfixad effekt på huden. Denna nyans är möjligtvis något för ljus för mig under sensommar, men blir perfekt i vinter.

Den är otroligt återfuktande, huden känns otroligt smidig, men den håller samtidigt huden matt. Hudtonen jämnas ut, huden får en fin lyster, utan att den skimrar. Denna foundation doftar också otroligt gott av jasmin och lavendel! Hållbarheten är god, jag tycker att man har en fin yta på huden även när man stressar hem i tunnelbanan efter en arbetsdag.

Man kan också arbeta upp lite mer täckning om man skulle vilja. Och jag har även testat att applicera med bara fingrarna och det funkar bra, även om jag tycker det går mycket lättare med borste. Det går dels snabbare men det blir också ett jämnare resultat tycker jag. Betyg: 4,5. 

ilia_foundation

Ilia, Vivid Foundation i nyansen Tularosa, Fair 1.

 

Läs mer: 

• Recension av ekologisk foundation från Absolution (5 i betyg.) 

 

English: I’m very satisfied with this liquid and organic foundation from American brand Ilia. Easy to use, minimizes the pores and locks in moisture.